fbpx
Dafne van Benschop

Dafne van Benschop

van Dafne van Benschop Coaching in Leiderdorp

Dafne van Benschop
van Dafne van Benschop Coaching in Leiderdorp
Van der Valk Boumanweg 222
2352 JG Leiderdorp
Maak kennis met Dafne

Waar ik je mee kan helpen

 1. Bewustwording en zelfvertrouwen – Bewust worden van eigen sterkte en focuspunten en hoe daarop te reflecteren als dat nodig is.
 2. Besef van eigen mogelijkheden - Definiëren van jouw krachten, persoonlijke waarden en kwaliteiten en hoe deze toe te passen in het dagelijks leven.
 3. Sterkere focus, grenzen en prioriteiten – Vaststellen van jouw doel. Groot of klein, maar van jou. Met dit doel komt focus: dat doen wat voor jou zin heeft.
 4. Jouw positie binnen een organisatie of team – Vaststellen wat je wil en waar je voor staat en wat jouw rol in een team is en daarmee meerwaarde creëren.
 5. Jouw persoonlijk en professioneel leiderschap - Je geeft richting aan jouw eigen leven. Je weet wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Je volgt je hart en leeft je leven zoals jij dat wilt. Hoe fijn is dat?

Even voorstellen

Over mij

Na afronding van Hotelschool Den Haag ben ik werkzaam geweest binnen de hospitality. Mijn focus lag op Food & Beverage. Het ging voorspoedig. Ik had een goede baan bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam, een druk sociaal leven in Amsterdam en mooie vooruitzichten. Ik werkte hard en veel en na werk was mijn agenda altijd vol met etentjes, festivals en familiedingen. Ik deed het goed, promoties volgden elkaar op, maar ineens was het genoeg.

Ik kwam erachter dat ik niet meer deed wat ik het liefste doe: het beste uit mensen halen. Bovendien ervoer ik dat altijd maar werken als anderen vrij waren niet meer bij me paste. En die grote organisatie, ook dat begon tegen te staan.

Ik realiseerde me dat er iets moest veranderen. Maar hoe? Had ik niet alles wat ik kon wensen? Het roer ging om. Ik koos voor mezelf. En wat was dat een opluchting.

Nu ziet mijn leven er heel anders uit. Ik doe dat wat ik het liefste doe: ik werk als coach met ambitieuze en passievolle mensen. Hun verhalen inspireren mij en geven energie. Ik woon op een mooie plek net buiten Leiden met mijn gezin, waar ik rust en ruimte vind. Ik werk nog steeds hard, maar wel met een doel, mijn doel. Mijn agenda is nog steeds vol, maar wel met dingen waar ik zelf voor gekozen heb. Ik geniet van het leven op de manier waarbij het voor mij werkt.

WIE BEN IK?
Met jarenlange ervaring in hospitality (ik heb eigenlijk nooit anders gedaan), kun je wel zeggen dat ik zorgzaam ben. Ik zorg graag voor de ander en word daarbij ook steeds beter in het zorgen voor mezelf. Al laat ik daar nog weleens een steekje vallen…

Daarnaast ben ik realistisch en praktisch ingesteld, een echte Steenbok. Dit komt ook weer terug uit mijn horeca verleden: ik steek liever de handen uit de mouwen dan dat ik ergens uren over praat. En verwacht dat ook van anderen.

Ook ben ik heel duidelijk: ik zeg waar het op staat en wind er geen doekjes om. Verwacht geen politiek gedoe of satijnen handschoentjes. Ik geef direct terug wat ik zie, hoor en voel, maar wel met liefde en aandacht voor de ander.

Ik ben warm, open en rustig. Vrienden omschrijven me als inspirerend. Het vergt doorzettingsvermogen en moed om een goede baan, zekerheid en aanzien op te zeggen om iets nieuws te gaan leren en daar een bedrijf in te starten.

als je me zou kennen dan zou je weten…
– Dat ik om kan rijden voor een frietje van de McDonalds;
– Dat ik twaalf kippen en een haan in de achtertuin heb en dus altijd eieren in overvloed;
– Dat ik nergens blijer word dan in onze boot op het water, maar ik zwemmen verschrikkelijk vind;
– Dat ik eigenlijk dierenarts wilde worden, maar uitgeloot werd en toen hotelschool ben gaan doen;
– Dat sporten het enige is waar mijn doorzettingsvermogen het laat afweten.

WAT DRIJFT MIJ?
Ik kan er niet tegen om getalenteerde, passievolle, prachtige mensen te zien die keihard werken en dag en nacht zorgen voor iedereen om zich heen, maar hierbij volledig voorbijgaan aan zichzelf. Mensen die niet naar zichzelf luisteren, hun hart niet volgen, geen eigen keuzes maken en te veel bezig zijn met wat er van hen verwacht wordt en wat de buitenwereld al dan niet van hen vindt.

Ik geloof dat het mogelijk is om een goede carrière te hebben en tegelijkertijd ook een sociaal leven. Ik geloof dat iemand door te luisteren naar zichzelf, het volgen van het hart en het maken van duidelijke keuzes, een leven met meer rust en ruimte ervaart. Met andere woorden: dat iemand een beetje liever voor zichzelf is en wat beter zorgt voor zichzelf. En die lat niet zo hoog legt. Goed is goed genoeg.

Ik sprong in het diepe en ben daar elke dag dankbaar voor!

Dafne zegt over haar werkwijze

Sometimes what you’re most afraid of, is the very thing that will set you free.

Meer over Dafne

 • Behandeltechnieken
 • Werkwijze
 • Opleidingen
 • Tarief
 • Eh oh ja...
 • NLP, positieve psychologie, RET, 360 graden feedback

  Mindfulness en meditatie, oplossingsgericht

  Eerlijk, open, rustig en met humor

 • Verbinden: Voor jouw groei, persoonlijk en professioneel.

  Inspireren: Oefenen en overdenken.

  Groeien: Rust vinden in antwoorden.

 • Hotelschool Den Haag

  Crucial Conversations

  TC University Opleiding Professioneel Coach – specialisatie NLP

  Heartful Moments – Mindfulness Based Stress Reduction Training

 • Particulier: 100 euro incl BTW per sessie

  Zakelijk: tarief per traject, neem contact op voor meer informatie

  Eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos, een sessie duurt ongeveer 1,5 uur

 • Ja ik coach veel vrouwen die werkzaam zijn binnen de hospitality, maar ik coach jou ook als je dat niet bent. Ik gebruik mijn kennis en ervaring vanuit die branche dagelijks: het inleven in, anticiperen op en inspireren van mensen deed ik toen met de gasten, maar doe ik nu ook met de coachees.

  Ik ben gevestigd in Leiderdorp, maar werk een groot deel van mijn tijd vanuit Amsterdam. Samen met jou kijk ik graag waar het schikt. In Amsterdam, Leiden of Leiderdorp, maar ook ergens anders kan. En wil je liever buiten tijdens een wandeling, dan doen we dat toch!

  You don’t have to see the whole staircase, just to take the first step.

sluiten

Dafne belt je graag

liever via de mail? Klik dan hier

Wij vinden dat jij een coach moet kunnen vinden zonder drempels. Maak kennis met verschillende coaches en neem een beslissing op basis van een klik!

 • In 15 minuten voelen of er een klik is

 • No strings attached

 • Ruimte voor al je vragen

Stuur Dafne een bericht

liever teruggebeld worden? Klik dan hier

Benieuwd naar mijn werkwijze of wat ik voor je kan betekenen? Boek vrijblijvend en kosteloos een kennismakingsgesprek via het formulier hiernaast.

Heb je liever dat ik je terug bel? Geef dan aan wanneer het je uitkomt (hoe meer opties hoe sneller ik kan bellen) Ik neem dan zsm contact met je op!

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Boek vrijblijvend en kosteloos een kennismakingsgesprek via onderstaand formulier.

Werktijden

Maandag
1/5/09 09:00 tot 1/5/18 18:00
Dinsdag
tot
Woensdag
tot
Donderdag
tot
Vrijdag
tot