fbpx
The Nothing Box

Nothing box: mediteren zonder dat je het door hebt

April 2015 was ik alleen in Bali. Dat was zo ongelofelijk heerlijk, al dacht ik vooraf echt wel even: ‘O jeej, ga ik me niet vervelen als ik zoveel alleen ben?’. Op dag twee liep ik door Seminyak en realiseerde ik me ineens dat ik nergens aan dacht.

Nergens aan denken bestaat!

Nergens aan denken, hoor ik nu alle vrouwen denken. Dat bestaat niet, ja mannen kunnen dat misschien! Lieve allemaal, goed nieuws: IEDEREEN heeft een nothing box. Iedereen kan naar dat ene plekje in je hoofd waar je aan niets denkt. En feitelijk is dat mediteren, je gedachten loslaten en je concentreren op jezelf en nu.

Drie tips voor als je nergens aan wilt denken, zonder dat je in een lotushouding “moet” mediteren

Woon je in een dorp, in een stad of vlakbij een bos? Het maakt niet uit. Trek je jas aan, en loop de deur uit zonder doel: wandelend mediteren.

Als er gedachten komen over zaken die je allemaal moet doen, denk dan bij jezelf: “Je bent nu aan het wandelen en aan het genieten van de rust. Lekker laten gaan”. Als je toch aan iets anders denkt? Is niet erg! Zodra je je dat realiseert ben je helemaal in het nu. Dat telt ook, je zult zien dat je na 15-30 minuten lopen helemaal uitgerust thuis komt. Hieronder drie dingen die je tijdens het wandelen kunt “doen”, die je helpen bij het nergens aan denken.

1. Focus op je ademhaling tijdens het lopen

Bij iedere vier stappen die je zet adem je in, en bij iedere vier stappen die je zet adem je uit. Focus op je ademhaling. Deze ademhaling kan je ook op kantoor tussen twee meetings indoen. Zie hier ook de tips van Jane.

2. Luister naar de tekst van de muziek tijdens het lopen

Heb jij een lijst met je lievelingsnummers op je telefoon? Loop de deur uit en zet die nummers aan, luister naar de tekst en naar niets anders. Loop een rondje en luister naar de tekst. Geniet. Wil je geïnspireerd worden? Hier vind je allemaal fijne muzieklijsten die wij gemaakt hebben voor ieder moment.

3. Nieuwe dingen spotten

Kijk eens om je heen, je hebt die route waarschijnlijk al vaker gelopen. Maar als je die route gaat lopen en met jezelf afspreekt dat je op zoek gaat naar dingen die je nog niet eerder hebt gezien, dan ga je dat zien! Bijvoorbeeld dat er een bepaald type steen voor de huizen is gebruikt, dat er een bankje staat aan die gracht, dat er veel meer vogels zijn dan je dacht of je spot een nieuwe lunchtent.

En als je mazzel hebt, realiseer je zelfs ergens halverwege: ‘hé, ik dacht even aan niets!’ Lekker hè zo’n nothing box. Ben benieuwd of het lukt, succes!

De Online Meditatie Coach

Met House of Awareness hebben we ook een hulpmiddel gemaakt: De Online Meditatie Coach. Een online coaching programma waarmee je in 40 dagen leert mediteren. Inclusief werkboek, dagelijkse mails en een online coaching consult. Hier vind je meer informatie.


Gepost onder Everyday mindfulness met de tag Mediteren

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties