fbpx
maanstanden 2020

Volle maan in Maagd, 2 maart 2018

Het is weer volle maan. Altijd een mooi moment om even stil te staan bij wat zich in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment. 2 maart is het volle maan en staat zij in het teken van Maagd. Lees hier wat dit betekent.

Inzicht 1: wees praktisch in emotionele golven

Deze volle maan wordt naast haar hoofd teken maagd ook veel beïnvloed door het teken vissen. Vissen is een waterteken, een teken van de emoties. Tijdens de volle maan kunnen we worden overgenomen door golven van emoties die we lastig vinden te plaatsen, door de invloed van maagd. Maagd houdt het graag praktisch en aards en vindt het lastig als emoties alle kanten op gaan. In combinatie met een verhoogde sensitiviteit in de lucht snakt de invloed van maagd naar overzicht en stabiliteit. Neem dit ter harte door niet je emoties weg te drukken, maar door ze te vertalen naar de praktijk. Wat kan ik nu werkelijk doen om met deze emotie(s) om te gaan. Zoek het tijdens deze volle maan in praktische oplossingen.

Focusing on the practicalities, something Virgo is good at anyway, will help to channel the rising tide of emotions into something constructive.

Inzicht 2: spreek je uit via kunst

Door de invloed van vissen krijgt onze creativiteit de wens om naar buiten te treden. In combinatie met de aardse en praktische invloeden van maagd is dit een prachtige combinatie om onze verhalen met elkaar te delen. Zelfexpressie in de vorm van een kunst die bij jou past mag je extra ruimte geven. Via de kunsten is het soms beter mogelijk om zeer gevoelige onderwerpen toegankelijk te maken voor iedereen. Zeker in een tijd waarin onze wereld zich nu verkeert zijn de kunsten en kunstenaar extra belangrijk. Geef hen en jezelf een vrij podium, om te delen en van elkaar te leren via deze liefdevolle en creatieve wijze.

Don’t forget that we are all artists, so dance and sing, play music, create art and story and share it with your communities.

Inzicht 3: laat je de weg wijzen

Deze volle maan in Maagd is ondersteunend, wil ons helpen en op een praktische manier de weg wijzen. Maagd is een aards teken dat graag praktisch realiseert. Ook heeft het teken een sterke verbinding met ons ‘verteringsstelsel’, zowel in het fysieke als emotionele. Laat de energie van deze volle maan je begeleiden in het verteren van alle aspecten (ook praktische zaken) in je leven die vast lijken te zitten (niet verteren). Door te verteren is er ruimte om je te voeden, met dat wat je laat stromen. Sta ervoor open, laat je leiden door en vertrouw op de (praktische) tekens die nu voorbij komen.

Overall, this is a beautiful Full Moon that strikes the perfect balance between being magical, sensitive, and intuitive, with being practical and very guidance driven.

Happy full moon!!

Wij halen deze wijsheid elke maand van de fijne site Mystic Mamma. Zie hier hun uitgebreide blog over deze volle maan in Maagd. En dit keer haalden we ook mooie inzichten bij Forever Conscious.  

Lees hier meer over de verschillende standen van de maan en hier een mooi nieuwe maan en volle maan ritueel.


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tag Volle maan

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties