fbpx
Brenda Serrée - Branding Diva

#33 Brenda Serrée: Doen waar je energie van krijgt was het beste advies ooit!

Via via blijven we met bijzondere en leuke mensen in contact komen. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen ‘meer bewustzijn in de wereld brengen’, maar ieder op zijn of haar eigen manier. Hoe fijn is dat! Zo ook Brenda Serrée. Brenda is brandingcoach en huisstijl ontwerper bij haar bedrijf Branding Diva in Amsterdam. Zij helpt bewuste ondernemers en coaches om op een professionele én persoonlijke manier zichtbaarder te worden voor hun doelgroep.

In één klap stond alles op zijn kop

Ik begin graag bij hoe het was vóórdat ik mijn passie ging volgen om te gaan naar wie ik nu ben. Begin 2004 was ik nog communicatiemanager en woordvoerder bij een groot museum in Amsterdam. Ik gaf ook een avond Italiaanse les en organiseerde de Italiaanse leesclub. We hadden een zoontje van 2 jaar en een babytje van 6 weken. Ik voelde me in control over alles, we hadden een ruim inkomen en gingen vaak op vakantie. Ik dacht dat ik de hele wereld aan kon. Tot die 23 december…
Die nacht kon ik de baby na het voeden niet normaal in zijn wiegje terugleggen. Ik liet hem uit mijn armen vallen, want de spierkracht was plotseling verslapt. ’s Morgens zakte ik tijdens het lopen door mijn benen. Ik had een zeldzame auto-immuunziekte opgelopen: het Syndroom van Guillain Barré. Ons leven stond binnen 24 uur compleet op zijn kop. Een paar maanden ziekenhuisopname, weg van haard en kinderen, helse pijnen in mijn armen en doodmoe.

Ziek zijn was het begin van mijn persoonlijke ontdekkingsreis

In die periode ontstond mijn grote vraag naar waarom mensen ziek worden. Wat de betekenis van ziek zijn is en wat mijn specifieke ziekte mij wilde vertellen. Wat kon ik er van leren, wat stond mij te doen? Als je weinig kunt doen met je armen en nauwelijks kunt lopen, kun je daar mooi eens op liggen broeden :-). Ik praatte erover met spirituele vrienden, kreeg boektitels aangereikt en dat was het begin van mijn persoonlijke en spirituele ontdekkingsreis. Eentje die tot vandaag aanhoudt en waar ik nu enorm dankbaar voor ben.

Door die periode en in de jaren erna ben ik veel gaan uitproberen in met name het alternatieve circuit. Ik zeg weleens dat ik zo’n beetje alles heb gedaan, op zoek naar meer energie en betere gezondheid. Toen ik op een gegeven moment duidelijk voelde dat ik meer mocht doen waar ik energie van kreeg en waar ik heel blij van word, ben ik een grafische opleiding gaan doen. Want ik wilde werken met kleur, vormen, letters. Dingen mooi maken. In de maanden in het ziekenhuis, had ik me namelijk verwonderd over de inspiratieloze, kleurloze omgeving waarin ik lag. Vooral het plafond was geestdodend. Ik wilde de wereld een beetje meer kleur geven!

Doe waar jij energie van krijgt, je hart vertelt je wat dat is

Inmiddels ben ik alweer 6 jaar huisstijl ontwerper en brandingcoach voor bewuste ondernemers en coaches. Ik heb de match van mijn leven gevonden: ik werk met de mensen waarvan ik weet hoe belangrijk hun (soms onzichtbare) werk is én ik help hen met wat ik goed kan en heerlijk vind om te doen. Niet zelden hebben deze ondernemers zelf ook een keerpunt in hun leven gehad en maakten een transformatieproces door.

Zij komen bij mij als zij dit willen verwerken in concrete acties voor website en social media profielen of behoefte ontstaat aan een huisstijl die past bij wie zij nu zijn. Zodat wat zij laten zien, aansluit bij hun eigen hart en hun persoonlijke waarden. Ik ben dan adviseur, sparringpartner en vormgever. “De combinatie die jij aanbood van vormgeven, personal branding en jouw persoonlijkheid trok me naar je toe…en is bevrijdend “, zei laatst een iemand. Ik ben van betekenis voor deze fantastische mensen omdat zij op hun ‘eigen’ manier zichtbaarder worden voor hun doelgroep. Ik help met kleur, vorm, stijl en taalgebruik. Dat maakt mij zielsgelukkig! Daarom is ook mijn advies aan iedereen: ‘Doe waar jij energie van krijgt en moeiteloos kunt. Je hart vertelt je wat dat is.’

Mocht jij na het lezen van dit interview ter kennismaking een persoonlijke brandingscan willen ontvangen van een half uur, waarin ik 3 tips geef om jouw authenticiteit op je website of social media te vergroten, vraag hem dan aan op www.brandingdiva.nl/brandingscan.

foto credits: Matty van Wijnbergen

door Jane Shaw (admin)

Reacties