fbpx
The Therapy club

#39: The Therapy Club: fitnessclub voor je emotionele gezondheid

Stel je eens voor dat iedereen op deze wereld zich meer bewust zou zijn, van wat het effect is van je emotionele conditie op je fysieke en mentale gezondheid. Hoe zou ons leven er dan uitzien? Minder spanning, meer ontspanning. Een helder hoofd, een gezond lijf. Beter in contact met jezelf én anderen. En als echt de hele wereld meedoet, zou de NOS onvoldoende items hebben om het journaal te vullen met ‘slecht nieuws’. Deze week delen de vrienden van The Therapy Club hun visie op bewustzijn.

Even voorstellen.

Wij, een groep bevlogen therapeuten en coaches, delen een holistische kijk op gezondheid en passie voor onze eigen persoonlijke ontwikkeling. Met als missie om ons emotionele bewustzijn te vergroten én anderen de gelegenheid te geven dat samen met ons te doen.

Daarvoor hebben we The Therapy Club opgericht: dé fitnessclub voor je emotionele gezondheid. Net zoals je bij een sportschool je lichaam traint, leer je bij ons om je emotionele welzijn te ontwikkelen. Door het ontdekken van je emoties en ze serieus te nemen, waarbij we niet naar een oplossing werken maar leren zijn met wat er is. We doen dat op een transparante en nuchtere manier. En zijn zelf dus ook lid van de Club; wij doen mee!

Wat motiveerde jullie om met bewustzijn bezig te gaan?

Ieder van ons heeft, vanuit therapeutisch en energetisch werk, al een behoorlijke weg afgelegd in zijn of haar eigen bewustzijnsontwikkeling. Deze weg is een way-of-living geworden, zonder eindbestemming. We ervaren allemaal dat meer bewustzijn het recept is voor een gelukkig(er) en gezond(er) leven en willen dat graag delen met anderen. Voor de idealisten in onze Club is een nieuw niveau van bewustzijn zelfs het antwoord op de uitdagingen waar we als wereldgemeenschap voor staan. Wij willen dan ook bijdragen aan een betere wereld, maar voor ons allemaal geldt, de verandering begint niet bij, maar in onszelf.

Waar zijn jullie als The Therapy Club dankbaar voor?

Wij zijn vooral heel dankbaar voor hoe we dit proces van co-creatie samen aangaan. Waarbij we dat wat we aanbieden ook echt zelf willen leven. Zo brengen we bijvoorbeeld als hosts ook altijd onszelf in tijdens de sessies. Maar ook in onze eigen bijeenkomsten, beginnen we altijd met een check-in en schuwen we het niet om te benoemen en ervaren wat er echt is. In onszelf en in contact met de ander. Dat is hoe we onze essentie door laten dringen in onze Club.

Op Facebook hebben jullie het over ‘Emotioneel fit deze zomer’?

Ja, dat klopt! Heel graag nodigen wij je uit om eens mee te doen met een van onze sessies. Je hoeft geen ervaring te hebben met therapie en in onze sessies bestaat geen goed en fout. Een losse sessie kost nu tijdelijk € 15 en als lezer van House of Awareness krijg je zelfs 20% korting met de aanbiedingscode ‘HOA’. Hier kan je je inschrijven voor een sessie bij The Therapy Club.

Misschien wel een mooi begin om een nieuwe gewoonte te starten! Hier vind je en stappenplan.

 

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties