fbpx
coaching voor millennials

Coaching voor millennials: mijn ervaring

Het allerliefste wil elke dag in vierentwintig uur bouwen aan de wereld beter maken, het leven vieren, mensen helpen, een goede carrière, reizen, een fijn huis, lieve mensen om me heen, er goed uitzien, een leuke persoonlijkheid hebben, en o ja… ook nog voor mijzelf zorgen. Geen gek idee dus: coaching voor millennials.

 

Zolang je maar gelukkig bent

Als millennial heb ik zo onwijs veel keuze. Alles kan. Alles mag. Alles is mogelijk. Mijn ouders vinden alles goed hoor, zolang ik maar gelukkig ben. Maar als alles kan, wat moet ik dan? Dat is een vraag die veel van ons bezighoud. En het liefst lossen we alles in ons eentje op. Ook het antwoord op al die vragen.

Alles-is-mogelijk-maatschappij

Het klinkt oppervlakkig: alles willen en niets is goed genoeg. Toch zit het net wat anders, als je verder gaat kijken. Ik wil al die dingen doen vanuit idealisme, een passie en mijn duizenden dromen. Doordat ik ben opgevoed met het idee dat alles kan, voel ik toch een druk om dat ‘alles’ dan ook te moeten realiseren. Want als ik misluk, ben ik de enige waar het aan liggen in deze alles-is-mogelijk-maatschappij.

Moet ik er ook zo uitzien?

Om me heen schreeuwen krantenkoppen dat er allerlei nare dingen in de wereld gebeuren, mijn hart denkt: oh nee en mijn hoofd gaat meteen in actie: hoe kunnen we dit oplossen? Ik zie de meest perfecte Instagram-plaatjes en denk dan: moet ik er ook zo uitzien? terwijl ik in m’n joggingbroek First Dates kijk na een week keihard werken. Vrij nemen doen wij millennials niet. We voelen ons emotioneel sterk verbonden met werk. Zou dat ook te maken hebben met al die burn-outs?

Millennials zonder filter

Bij al deze dingen opgeteld komen ook nog allerlei emoties, gedachtes en ervaringen kijken. Ik val zelf binnen de term hooggevoelige personen, mocht je daar in geloven, en dus voel ik alles zonder filter en zo’n tien keer sterker dan de gemiddelde persoon. Net als één op de vijf millennials. Tenminste, zo leg ik het altijd uit naar de buitenwereld.

Coaching voor millennials

Hoe kan dit alles in mij leven en functioneer ik, samen met mijn mede millennials, nog steeds? Hoe anderen het doen, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik al twee jaar coaching krijg. Coaching voor millennials is inmiddels helemaal niet meer raar. Het helpt me enorm en past perfect bij me. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik kan daar mijn ruwe, echte zelf zijn, zonder Instagramfilter of geweldig leuke, altijd-vrolijke persoonlijkheid.

Echt geen tijd

Ik ga soms elke week. Soms twee keer in de maand. Dat heeft me zo onwijs veel zelfinzicht gegeven, drukt me met de neus op de feitelijke realiteit en geeft me richting. Dat alles doe ik natuurlijk zelf, maar niet alleen. En dat kan ik iedereen, alle millennials, zeker aanraden. Vooral als je zeven afspraken hebt op een dag en voor dit soort dingen ‘echt geen tijd’ hebt. Dan kan je een coach het allermeest gebruiken. Je kan je ook nu hier gratis aanmelden voor de online cursus Bewustzijn: de Basis, waarin je leert omgaan met stress, onzekerheid en twijfels. 

Benieuwd naar bewustzijn?


Gepost onder Coaching met de tags bewustzijn, Coaching en millennials

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties