fbpx
Jezelf of je huis reinigen met salie

Jezelf of je huis spiritueel reinigen met salie

Soms loop je een kamer binnen en voelt de ruimte niet goed. Je kan niet precies uitleggen waarom, maar de energie voelt niet fijn. Dit kan je ook in je eigen huis ervaren. Soms zit je zelf niet lekker in je energie. Dit kan allerlei redenen hebben en gelukkig zijn er vele manieren waarop je energie kan opschonen. Een makkelijke en fijne manier om je huis te reinigen is met salie. 

Salie zuivert vervuilde energie.

Het branden van kruiden en hars is in veel culturen een eeuwenoude traditie. Een van de oudste rituelen is het branden van witte salie, om personen en ruimtes te reinigen. Met de rook van gedroogde salie dreven bijvoorbeeld de Indianen de negatieve energieën weg uit hun leefomgeving en bij zich zelf. Salie zuivert vervuilde energieën.

Wat is vervuilde energie?

Wij mensen bestaan allemaal uit energie. Ieders energie is anders en afhankelijk van het moment waarin je je begeeft. Door dagelijkse beslommeringen, haastigheid, discussies, ruzies en dergelijke ben je gelukkig, verdrietig, bang of boos. Deze emoties beïnvloeden je energieveld en maken het troebel. Deze ‘vervuilde’ energie kan in een ruimte blijven hangen en zelfs aan iemand anders blijven plakken. Doordat deze energieën blijven hangen in je huis of aan jezelf kan het voelen alsof je zelf niet lekker in je vel zit, terwijl het eigenlijk niet van jou is.

Vervuilde energie kan je merken als je in je zelf veel onverklaarbare onrust ervaart, of thuis niet meer goed kan slapen, last hebt van hoofdpijn, of niet meer kan ontspannen. Kort gezegd, je voelt je niet meer thuis in huis, noch bij jezelf.

Hoe kan ik vervuilde energie reinigen met salie?

  • Allereerst moet je wat witte salie kopen, dit kan vaak bij een natuurwinkel of online. Je kunt losse stukjes salie kopen of gebundeld in een ‘stick’, de takjes zijn dan aan elkaar geknoopt. Ik heb ooit een heel mooi doosje met twee salie sticks gekocht bij six and sons (mooie winkel!): Sacred Sage van antler & co.
  • Als je losse stukjes salie hebt gekocht doe je deze in een schelp of ander vuurvast bakje. De salie in een bakje of salie stick steek je aan en deze laat je even branden tot er voldoende rook afkomt. Wanneer het rookt kan je de vlammen doven en met het rook reinig je jezelf of een ruimte.
  • Als je een ruimte of je huis gaat reinigen loop dan rustig rond en wapper de rook met je handen of een veer als je dat mooi vindt;-). Ga goed langs alle hoeken en verspreidt de rook ook naar daar waar je niet goed bij kunt komen. Neem alles mee, deuren, gangen, kasten etc. Om negatieve energieën goed te verdrijven is het fijn om een raam open te zetten. De losse salie in een bakje kan je ook even in een ruimte laten staan.
  • Als je jezelf energetisch gaat reinigen ga je met je bakje of stick langs je lichaam (neem voldoende afstand). Je wappert de rook langs alle delen van je lichaam, van top tot teen, en vergeet daarbij niet je achterkant.
 • Belangrijkste is je intuïtie te volgen. Als je voelt dat een plek extra aandacht nodig heeft neem die tijd. Daarbij is de voorbereiding ook essentieel. Ga niet gehaast met salie wapperen. De intentie en energie die je tijdens het reinigen inzet is net zo belangrijk. Doe het in rust en met aandacht. Zet een fijn en rustgevend muziekje op. Ga vanuit deze fijne energie aan de slag.


Je kunt salie lang bewaren, zolang je het goed opbergt op een niet vochtige en donkere plek. Je kan reinigen whenever you want!

Meer leren over bewustzijn?

In onze gratis cursus Bewustzijn: de Basis krijg je negen tools die je helpen op het gebied van Lichaam. Geest en Ziel. Je gaat ook oefeningen doen die jou meer zelfvertrouwen en kracht geven. Zo vergroot je je innerlijke kracht.

Een fijne energie creëren in huis?

In deze aflevering van Mindful Rituelen neemt Maria je mee in hoe je weer een fijne energie creëert in je huis. En ga jij ontdekken hoe jij jouw huis energetisch kunt reinigen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wat de energetische functie is van schoonmaken
 • Mijn favoriete stenen voor een fijne energie in je huis
 • Smudgen! de reinigingsmethode om de energie weer te laten stromen

Meer van dit soort video’s

 


Gepost onder Everyday mindfulness

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties