
Ho’oponopono en de kracht van vergeving
Om los te laten is geen enkele tool zo krachtig als vergeving....
Jethro gaat met regelmaat naar Freezelab om Cryotherapie te nemen (of te doen?). Je stelt jezelf daarmee bloot aan een hele extreme kou van minimaal 110 graden Celcius! En dat doet hij niet voor niets.. In dit blog meer over cryotherapie en waar het je meehelpt.
Bij Cryotherapie stap je in een cabine van -110 graden Celcius voor maximaal drie minuten. Je kunt je voorstellen dat je lichaam dan een intense prikkel krijgt die je lijf op scherp stelt. Je lichaam is zo wijs, want wanneer ze deze prikkel krijgt sturen de koudereceptoren in de huid sturen direct een seintje naar je brein dat het in levensgevaar is.
Als antwoord op dat signaal stuurt je lichaam het bloed terug naar je romp om zo je vitale organen zo lang mogelijk warm te houden. Maar ook de temperatuur van je bloed stijgt tot wel 40 graden Celcius. Deze koortsachtige temperatuur bestrijdt virussen en bacteriën, die dan in het bloed niet meer kunnen overleven. Net als met een griep. Doordat het zuurstofgehalte (en nutriënten) in je bloed stijgt, kan beschadigd weefsel sneller herstellen. Je lichaam brengt ook hormonen en enzymen in je bloedbaan om het herstel te versnellen.
Wanneer je uit de cabine stapt verruil je extreme kou weer voor een kamertemperatuur. Daardoor stroomt je bloed weer terug naar armen en benen met hoge snelheid. Als er bloedvaten verstopt zaten kunnen deze weer open gaan. Het bloed is verrijkt met zuurstof en voert afvalstoffen dus sneller en beter af, en je stofwisseling krijgt een boost.
Het lichaam maakt natuurlijke pijnstillers aan evenals allerlei andere stoffen om het lichaam te versterken.
– Freezelab
Eventuele stagnaties in energiebanen verminderen door de elektrische stroom, veroorzaakt door het grote temperatuurverschil tussen de huid en de binnenkant van het lichaam. Goed voor je organen!
Een snelle blik op de website van Freezelab legt ons uit wat de voordelen zijn van Cryotherapie:
Jethro deelt hoe hij zich voelt na een sessie.
Gepost onder Everyday mindfulness