fbpx
intuïtie

Hoe luister je naar je intuïtie?

Het bewustzijn van mensen vergelijk ik vaak met een ui. Klinkt misschien wat gek, dus ik zal het even uitleggen. Net als uien zijn we opgebouwd uit allerlei lagen, met een soort kern in het midden. Onze kern zie je niet meteen, maar zit er wel altijd. Ook je intuïtie bevindt zich in die kern.

Jouw eigen bron

Zodra ik bij die kern kom, kan ik beter naar mijn intuïtie luisteren. Zelf mediteer ik graag om dichterbij mijn kern te komen. Alle lagen zijn eraf gepeld en zo kom je bij een bron of kern. Daar middenin is het stil, rustig en vertrouwd. Ik voel me daar veilig en geliefd en weet dat alles goed is zoals het is. Een fijne plek om af en toe heen te gaan.

De keuze is aan jou

De lagen die jouw kern verbergen zijn niks slechts. Ik laat ook niet de hele dag mijn diepste kern aan iedereen zien. Angsten, negatieve gedachten of oude patronen hebben we allemaal en deze mogen we wel zelf durven zien.

Ons masker hoeven we niet meteen af te pellen en in de afvalbak te gooien. Ze maken jou jou en geven aan waar je nog kan groeien. Zelf heb ik heel veel geleerd en te danken aan mijn lagen. Ik denk dat iedereen zelf het beste kan bepalen hoeveel je wilt laten zien aan de ander.

Never in a rush

Als ik het zo opschrijf lijkt het allemaal rozegeur en maneschijn. Even die ui pellen, en hop, je bent met een vingerknip bij je intuïtie. Helaas, daar kwam ik niet zomaar. The soul is never in a rush. Zo’n proces koste mij tijd en moeite, zeker als toen ik lang niet naar binnen keek. Maar iedereen kan het, die kern zit er al. Bij mij. En ook bij jou.

Ja, maar, hoe dan?

Dus, hoe doe ik dat? Dat kan op allerlei manieren. Het begint allemaal bij mezelf. Ik kijk naar mezelf. Observeer mezelf. Reflecteer mezelf. Mijn eerste stap is erkennen dat ik lagen om mijn kern heen hebt gebouwd en snappen waarom dat is. Met die lagen bedoel ik bijvoorbeeld bewuste of onbewuste angsten, conditioneringen of gedachten. Oude patronen en wonden die niet helemaal opgelost zijn, horen er ook bij. Zo heeft iedereen z’n eigen ui.

In de lotushouding

Zit je al regelmatig in de lotushouding? Mensen die mediteren kunnen vaak gemakkelijker in te checken bij hun intuïtie. Jouw onderbuikgevoel is dan sterk ontwikkeld. Na langere tijd naar binnen kijken, lukte het me stapje voor stapje om dichterbij mijn kern te komen. Dat voelt heel fijn. Zo krijg ik veel inzichten, ideeën en antwoorden op vragen.

Een onbewust ui

Door regelmatig naar binnen te kijken, kan ik zien hoe mijn lagen opgebouwd zijn. Een heel interessant proces, waarbij ik mezelf steeds beter leer kennen. Dat doe ik graag door therapie, coaching en meditatie. Ook feedback van anderen kan je veel laten inzien. Door de jaren heen heb ik veel geleerd op deze manier. Zo verander je van ‘een onbewust ui’ in je eigen zelf.

Een spiegel voorhouden

Een spiegel kan enorm helpen. Niet urenlang naar jezelf staren, maar een coach die jou direct spiegelt aan jouzelf. Zodat je dichterbij jezelf komt. Uiteindelijk kom je dan dichterbij de kern en daar liggen alle antwoorden, of in andere woorden: jouw intuïtie.

 

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties