fbpx
Luchtiger lichter leven

Letterlijk luchtig, lichter leven. Zo doe je dat

We hebben het wel eens over spiritueel ontwaken, opzoek naar verlichting door meditaties of yoga. Je kan naast spirituele verlichting, ook een hele andere, luchtige, verlichting ervaren. Heb je er bijvoorbeeld ooit bij stilgestaan dat kleine factoren in je omgeving grote invloed hebben op je gemoedstoestand?


Subtiele factoren in onze omgeving hebben invloed op onze gemoedstoestand

Laatst zag ik een interessant experiment op tv waardoor ik geïnspireerd raakte tot het schrijven van dit blog. Mensen werden in dit experiment op straat gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Bij de eerste steekproef werd de vragenlijst aangeboden op een lichtgewicht stuk papier. Bij de tweede steekproef werd dezelfde vragenlijst aangeboden, alleen nu met een gewicht van twee zware mappen eronder. Wat blijkt?  Mensen uit steekproef twee, die het extra gewicht hebben gevoeld tijdens het invullen van de enquete, hebben de test veel negatiever ingevuld dan de mensen die geen extra gewicht hoefden te tillen. Bijzonder dat deze (negatieve) stimulans invloed heeft op het reactievermogen. We zijn dus gevoeliger voor (onbewuste) prikkels om ons heen, zonder dat we het door hebben. Een goed moment om daar bij stil te staan, en ze aan te pakken!

3 tips voor een lekker luchtig, lichter leven

Hoe doe je dat dan? Die luchtige versie van een lichter leven.. Het begin allemaal bij tip 1… Deze tips zijn geschreven op basis van eigen ervaring. (Succes gegarandeerd ;)).

1. Draag vaker een rugzak

Zorgen dragen we soms letterlijk met ons mee. Wat dacht je van al die zware spullen in je schoudertas? Ik heb me een lange tijd rot gesjouwd met allerlei fashionable handtassen, en daarbij gezworen nooit over te stappen naar een rugzak, maar het gemak van een rugzak is oneindig. Het gewicht hangt niet langer aan 1 kant van je lichaam, maar is verdeeld over je rug. Hierdoor til je makkelijk die zware laptop of boeken met je mee. Het voelt letterlijk als verlichting!

2. Verlicht jezelf met voeding

Soms kan voeding je ontzettend sloom maken, het is dan niet de juiste voeding voor je op dat moment. Weet daarom wat je eet. Cafeïne maakt mij bijvoorbeeld sloom en lui, terwijl juist iemand anders er een enorme boost van krijgt. Kennis over voeding en je lichaam is belangrijk om te bepalen waarvan je energie krijgt. Er zijn veel testen die onderzoeken wat voor voeding bij je past en welke niet. Een voorbeeld daarvan is bio-resonantie.

3. Check verantwoord je mobiel!

En hiermee bedoel ik eigenlijk dat je let op je houding wanneer je je telefoon checkt. Chirurg Kenneth Hansraj heeft onderzocht dat wanneer je je hoofd ongeveer 60 graden draait het je rug belast met een gewicht van 27 kilo. Voor de beeldvorming, 27 kilo staat ongeveer gelijk aan een gemiddelde 7-jarige! Bij een iets mindere kijk naar beneden, let’s say 45 graden, is dit 22 kilo. Nog steeds een behoorlijk aantal kilo’s voor je nek- en rug! Helemaal als je je bedenkt dat we onze telefoon een paar uur per dag checken. Op je houding letten kan dus geen kwaad, misschien moeten we daar nog iets op uitvinden.

Wat levert een lichter leven op met deze tips?

Het is goed om eens stil te staan bij het gegeven dat alles wat er in onze omgeving gebeurd, invloed heeft op hoe we ons gedragen en voelen. Door deze factoren bewust te maken kunnen we er ons misschien sneller overheen zetten, en er wat mee doen. Voor nu til ik enkel zware gewichten tijdens mijn work-out in de sportschool. 😉 Heb jij nog tips om je leven letterlijk te verlichten? Ik ben er erg benieuwd naar!!

Psst..

Misschien vind je dit blog ook interessant waarin ik vertel over hoe je positieve affirmaties in je leven toepast. Inspireert dit blog je, maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen met lichter leven? Coach Amis kan je hierbij helpen.

 

Elianne Dudok

door Elianne Dudok

Reacties