fbpx

Met deze drie tips integreer je heel eenvoudig positieve affirmaties in je leven

Alles wat je aan gedachten in je hoofd stopt, komt in je gedrag tot uiting. Stop je er veel liefdevolle gedachten in, dan creëer je ook liefdevolle energie en kracht in je leven. Wanneer je alleen maar negatief kan denken, dan komt dit ook tot uiting. Gelukkig hebben we een keuze en kun je vrij eenvoudig positieve affirmaties in je leven toevoegen. Ik leg je uit hoe!

Inmiddels klinkt de term positieve psychologie niet geheel onbekend meer. Positieve psychologie gaat over positieve ervaringen en eigenschappen. Positieve psychologie richt zich op het versterken van positieve eigenschappen zoals kwaliteiten en vaardigheden in plaats van het verminderen van dysfuncties of tekortkomingen zoals in de traditionele psychologie wordt gedaan. Positieve affirmatie is een goede oefening voor een positiever leven!

Positieve affirmaties herinneren je aan het goede in jezelf of in het leven

Positieve affirmaties helpen om te bevestigen waarin je gelooft. Ze herinneren je aan het goede in jezelf, of in het leven. Een affirmatie is een opmerking die je steeds op schrijft of steeds opnieuw tegenkomt en je herinnert aan een bepaalde fijne gedachten. Richt je bij het formuleren van een affirmatie op het nu, zoals je nu bent is goed, we leven in het nu, en niet in de toekomst. Je kunt heel veel affirmaties op internet vinden als je niet zo snel weet wat je moet opschrijven. Het is belangrijk om te kijken welke affirmaties je een goed gevoel geven. Het moeten woorden zijn waarin jij gelooft. Voor de een kan de affirmatie: “Ik genees mezelf” heel goed werken, terwijl ik bijvoorbeeld bij het woord “genees” moet denken aan geneeskunde, een ziekenhuis of een geleerde arts. Daarom zou ik deze affirmatie niet gebruiken. Dit is voor iedereen heel persoonlijk.

Programmeer de juiste woorden in je hoofd

Je kunt de positieve affirmaties visualiseren in je hoofd als een speelfilm, of opschrijven zodat je het terug kunt lezen. Positieve affirmaties helpen je bij het herkennen van gedachten en het omzetten van negatieve gedachten naar positieve gedachten. Schrijf desnoods een positieve affirmatie honderd keer op papier op, gewoon zodat je ‘mind’ er vertrouwd mee raakt. Wat wel heel belangrijk is bij het formuleren van affirmaties is dat het onderbewuste de woorden “niet” en “geen” niet kent, vermijd deze dan ook bij het formuleren van een affirmatie. Bijvoorbeeld: “Alles wat niet bij me past, laat ik langzaam los.” Vervangen door: “Alles wat bij me past, laat ik toe.” Of: “Ik laat los.” Een ander voorbeeld: “Jaloezie is mij vreemd, ik gun anderen het beste.” Vervangen door: “Ik gun anderen het beste.” Vermijd dus ook woorden die negatief zijn, zoals jaloezie in dit voorbeeld. Anders programmeer je als het ware negatief beladen woorden in je hoofd.


Met deze drie tips integreer je heel eenvoudig positieve affirmaties in je leven

1. Verander je wachtwoorden

Om de zoveel tijd moet je je wachtwoorden veranderen, een ideaal moment voor een verandering dus! Een wachtwoord intypen kan best een moment zijn waarop je geïrriteerd raakt. Doordat je bijvoorbeeld je wachtwoord al zes keer opnieuw hebt moeten intypen. Laat dit dan de uitgelezen kans zijn om te oefenen met positieve affirmaties. Verander je wachtwoord in een fijn woord of fijne tekst die jou iedere keer weer een goed gevoel geeft. Wedden dat de irirtatie die je eerder voelde plaats maakt voor energie en kracht!

2. Spiegeltje spiegeltje aan de wand..

Cliche vanuit het sprookje, maar niet voor niets met boodschap! We kijken dagelijks stiekem best veel in de spiegel. Er wordt gezegd hoe ouder je wordt, hoe meer spiegels je in huis hebt. Laten we bij elke spiegel een positieve gedachte hangen en herhaal deze iedere keer als je in de spiegel naar jezelf kijkt. Zorg dan wel dat je niet om de tekst heen kunt. Dit is misschien iets makkelijker uitvoerbaar voor degene die alleen wonen.

3. Geef je werkplek een positieve boost

Geef je werkplek een positieve boost! Vervang eens die, misschien inmiddels verkleurde, vakantiefoto’s door inspirerende en positieve gedachten. Zodat je lekker in de flow komt op je werkplek. Good vibes only.
Ik ben benieuwd hoe jullie positieve affirmaties in jullie leven intrigreren. Kun je nog wat hulp gebruiken bij het veranderen van je denkpatroon? Coach Floow Lewin kan je hierbij helpen.


Gepost onder Everyday mindfulness met de tags liefde en Positieve psychologie

Elianne Dudok

door Elianne Dudok

Reacties