fbpx
toeval bestaat het?

Toeval. Bestaat het en kun je het beïnvloeden?

Het wel of niet bestaan van toeval. Volgens de een bestaat het wel, volgens de ander niet. Maar wat nou als het beide, naast elkaar bestaat? En kun je het beïnvloeden? En hoe werkt dat dan? Pleuni deelt haar visie.

Toeval bestaat wel en niet

Ik denk dat toeval zowel wel, als niet bestaat. Toeval bestaat wel in de zin van dat je iemand ontmoet, dat je op een bepaalde werkplek belandt of dat er bepaalde activiteiten of ervaringen in je leven gebeuren. Het feit dat je een persoon ontmoet, net op die ene plek en net op dat ene tijdstip, berust op toeval. Denk ik.

Maar, het feit dat je in die, op toeval gebaseerde ontmoette persoon, de liefde of een vriendschap vindt, of dat die ene werkplek je veel voldoening geeft, berust niet op toeval.

1. Het universum bestaat uit dhamma’s

Ik denk namelijk dat het leven, het universum, bestaat uit allemaal dhamma’s, oftewel atoompjes die de kern van het bestaan zijn. Al die atoompjes bij elkaar geeft energie. Dus om het even wat praktischer te maken, als oranje oranje aantrekt, en jouw energie is oranje, en die van die op toeval gebaseerde ontmoette persoon ook, dan trekt dat elkaar om die reden dus aan. Energie trekt elkaar aan, net als een magneet.

Dus wanneer jouw atoompjes worden aangetrokken door de atoompjes van een ander, dan trekt dat elkaar dus aan en gebeurt er iets met die energie. Wellicht word je verliefd.

Zo werkt dat ook met objecten of andere wezens. Op die manier bestaat er dus geen toeval, het is gewoon een logische gevolgtrekking van hoe energie werkt.

2. En dan heb je nog de ‘Law of Attraction’

Daarbij denk ik ook dat datgene dat jij aantrekt, groter wordt. Dit wordt ook wel de “law of attraction” genoemd. Datgene waar jij de focus op legt en waar jij aandacht aan geeft, groeit. Zo werkt dat ook met plantjes: geef je ze water, oftewel aandacht, dan groeit dat plantje.

Zo werkt dat denk ik ook met mensen, wensen, doelen en gebeurtenissen. Wanneer jij je ergens op focust en er iets in stopt, komt er ook wat uit. Als jij ergens je aandacht op legt, ben je er meer op gefocust, en zie je ook vaker mogelijkheden en oplossingen. Dan komen er dingen op je pad die je wellicht eerder niet op zou merken, maar omdat je er op gefocust bent valt het ineens op.

3. Wanneer je iets wilt, ga je ervoor werken

Daarbij, wanneer je iets wilt, ga je ervoor werken. Net zo lang totdat je doel bereikt is. Wanneer je een doel hebt ga je er meer over nadenken en bedenk je meer mogelijkheden om tot je doel te komen. Zolang je je er maar op focust en aandacht aan schenkt! Kei logisch eigenlijk;).

Conclusie: kun je het toeval beïnvloeden?

Dus. Wanneer je echt iets graag wilt: werk ervoor, ga ervoor! Schrijf op wat je doel is en hoe je er wilt komen. Praat met mensen die jouw liefhebben, die in je omgeving staan (mensen die wellicht jouw energie begrijpen en je helpen om je focus op het juiste te leggen). Dat is de eerste stap. Daarna is het dus nog wel een kwestie van toeval om datgene, diegene of wat dan ook tegen te komen. Maar met een beetje inspanning is die kans dus wel te vergroten.

Ben je al bekend met de wet van aantrekkingskracht? Die kan je hier mooi bij helpen.


Gepost onder Everyday mindfulness

pleuni bewust leven

door Pleuni Hulscher

Reacties