fbpx
Valencia Mindfulness retreat

Valencia Mindfulness retreat: een aanrader

Tijdens onze roadtrip zijn Jane en ik helemaal naar Valencia gereden! En het was zeker de moeite waard. Valencia is prachtig en we zaten in een heel fijn B&B.

Het concept van Valencia Mindfulness retreat

We waren erg gecharmeerd van de eigenaren Dany & Thijs en vandaar dat we het leuk vonden om deze B&B met jullie te delen. Ideaal voor als je er een paar dagen (samen of alleen) tussenuit wil, fijn wil chillen, lekker wil eten en van Valencia wil genieten. We hebben Dany & Thijs (eigenaren) gevraagd om het concept toe te lichten!

Wat is de kern van het concept van Valencia Mindfulness Retreat?

Thijs: “Het is lastig omschrijven wat de kern van ons concept is, maar uiteindelijk past het woord ‘aandacht´ denk ik het beste bij wat we proberen te doen. Die aandacht zit in een persoonlijk ontvangst waarbij we een uur de tijd nemen om onze gasten te leren kennen om zo de best passende tips van de stad te geven. Die aandacht proberen we ook terug te laten komen in de manier waarop ons huis en de gastenkamers zijn ingericht. Let wel: we zijn zeker geen therapeuten, en de helft van onze gasten heeft niks met ´meditatie en dat soort gedoe´. Maar ook wie niets heeft met bewustwording door contemplatie zal zich zeker thuis voelen in een ongedwongen sfeer waar niets moet en openheid en samen delen belangrijk zijn.”

Onze ervaring in Valencia Mindfulness Retreat

We werden inderdaad liefdevol ontvangen door Thijs met een lekker glas prosecco en vers fruit (dat is punten scoren!). En we kregen goede tips om lekker te lunchen en ‘s avonds te eten. Wat ons erg aanspreekt is hun focus op aandacht en samen delen wat je ook echt voelt en merkt tijdens je verblijf. Iedere ochtend kun je gezamenlijk (voor wie wil:)) mediteren en daarna heerlijk ontbijten. Wat een feest: aan een lange tafel waar iedereen gewoon kan aanschuiven en waarbij er de ruimte is om de andere gasten ook te leren kennen. Je hoort dan echt leuke verhalen. Ook heeft Willemijn een yoga les in het park gevolgd, die prima was op de vele vliegen na:-). De massage die daarop volgde was wel echt fantastisch!

Over Dany & Thijs en hun heerlijke B&B in Valencia


Bed and Breakfast Valencia Mindfulness Retreat is een klein Boutique B&B in het historische centrum van Valencia. Met slechts een handjevol kamers zorgen Dany en Thijs voor een unieke persoonlijke belevenis. Naast een bijzonder lekker en gezond gezamenlijk ontbijt (met gasten van over de hele wereld), is het mogelijk om ´s ochtends deel te nemen aan een meditatie. Ook holistische massages en verschillende soorten yoga – in de studio of in het lange Turia-Park – behoren tot de mogelijkheden. Meer informatie:
http://www.valenciamindfulnessretreat.org


Gepost onder Everyday mindfulness met de tag Reizen

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties