fbpx
Andere mindset dankzij quotes

Een andere mindset dankzij quotes

 

‘Things are as they are, we suffer because we imagined them differently.’ Wat een Engelse termen, en wat een gestrooi met quotes in dit blog denk je nu vast. Maar heb jij niet ook weleens dat je gedachten maar blijven hangen? Dat je continu hetzelfde blijft bedenken en dat je je gedachten maar niet verzet krijgt? Lees hieronder dan hoe quotes jou kunnen helpen met een andere mindset.

Waarom een andere mindset nodig?

Heb je ook weleens dat je ‘s ochtends wakker wordt en denkt: ‘Waarom heb ik dat gisteren gezegd, had ik niet beter… of….En waarom moest ik het nog zo nodig doen?’ En blijven die gedachten dan ook weleens hangen? Dat ze de hele dag voorbij komen in je hoofd? Misschien wel omdat je je heel erg schaamt voor iets wat je hebt gedaan, of gewoon baalt dat je het niet anders hebt aangepakt. Anders is niet beter, succesvoller of leuker. Anders is anders. Hoe anders? Tja als je dat nou eens wist. Misschien ben je wel teleurgesteld omdat je het je anders had voorgesteld, maar weet je eigenlijk niet goed hoe dan wel. Je kan eindeloos doormeimeren over hoe je het anders had kunnen aanpakken, maar het helpt je geen stap verder en sterker nog, je voelt je er alleen maar minder goed van.

Vanaf vandaag kan je het anders doen

Vanaf vandaag kan je ook gewoon een andere mindset nemen. Nemen? Ja nemen. Door in je gedachten te focussen op wat je wilt bijvoorbeeld in plaats van wat er gister gebeurd is nog een keer door te nemen in je hoofd. De meeste mensen kunnen echter niet zomaar een gedachten op iets anders laten focussen. Dat is volledig normaal. Daarom een oefening met quotes om je gedachten op iets anders te focussen, en die andere gedachten los te laten. Loslaten is goed, je kan er nu niets meer aan veranderen.

Een nieuwe mindset dankzij quotes

Hier een lijstje met quotes die je kan teruglezen als je een andere mindset wilt. Een tip? Lees alle quotes door (één keer, of meerdere keren) en kies degene aan die je direct het meeste aanspreekt. Zijn dat er meerdere, geen probleem. Bedenk dan bij iedere quote waarom die van jou zo van toepassing is. Je zult merken dat je hersens vanzelf gaan focussen op dat wat je bedenkt. Succes met je nieuwe mindset!

  • “All great changes are preceded by chaos” ~ Deepak Chopra
  • “Never let your fear decide your future” ~ Unknown
  • “Challenges come so that we can see the light. One does not need a light in the light. One needs a light in the darkness” ~ N.K. David
  • “It’s a good day to have a good day” ~ Unknown
  • “I want to inspire people. I want someone to look at me and say: because of you I didn’t give up” ~ Unknown
  • “What screws us up most in life is the picture in our head of how it is supposed to be” ~ Unknown
  • Direction is so much more important than speed. Many are going nowere fast. ” ~ Unknown (ingestuurd door  Made by Lau
  • “Happy people don’t have the best of everything, they made the best of everything” ~ Unknown 

Wat voor quotes kunnen je inspireren?

Op Instagram kom ik in mijn timeline de fijnste quotes tegen. En gek genoeg altijd op het juiste moment.

Heel veel succes met je nieuwe mindset! En heb jij quotes die voor jou werken? Post ze in de comments.


Gepost onder Inspired by met de tags Mindfulness en Quotes

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties