fbpx
the green happiness

Een open brief aan de criticasters van The Green Happiness

De discussie over het dieet van The Green Happiness is een hot topic. Zoveel kritiek, en waarschuwingen voor het dieet. Het valt me alleen op dat niemand de enorme kans ziet om een hele hoop jongeren gezonder te leren eten!? Mijn open brief aan de criticasters van The Green Happiness. En stiekem hoop ik dat die meiden zelf ook meelezen.

Lieve criticasters van The Green Happiness,

Nu het Voedingscentrum een officieel statement heeft gedaan dat het dieet bepaalde tekorten kunnen veroorzaken lijken de krantenartikelen niet op te houden. En in die discussie wil ik me, als leek, ook zeker niet mengen. Wat mij alleen zo verbaast is dat er (in de meeste gevallen) alleen maar wordt verteld waarom de methodiek niet werkt, wat er niet goed aan is, waarom het ongezond is etc. Maar waarom is er geen enkele diëtist, voedingshoogleraar of instantie die zich realiseert dat dit voor hen een enorme kans is?

Ik zal mijn idee even toelichten. We hebben twee enthousiaste, jonge ondernemende meiden die binnen no-time een enorm bereik hebben opgebouwd onder een doelgroep waar veel bedrijven of diëtisten een moord voor zouden doen.

Waarom staat de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten, het Voedingscentrum of een andere diëtist, voedingsexpert, -hoogleraar niet op om te zeggen: “Wij geloven in hun missie, en wij gaan ze helpen om het dieet gezonder te maken? Zij hebben het bereik, wij kunnen ze helpen de inhoud te verbeteren tot een gebalanceerd dieet!”

 

En lieve Merel & Tessa ik las dat jullie nadenken over goede (waarschijnlijk wetenschappelijke?) antwoorden op alle feedback. Heel goed, take your time. Realiseer je dat dit voor jullie ook een kans is. De afgelopen jaren hebben jullie heel veel mensen blij gemaakt, en nu krijgen jullie de kans om je product te verbeteren doordat mensen die gepokt en gemazeld zijn in jullie vak aandacht hebben voor jullie. Waarom in de verdediging? Met twee handen de hulp aangrijpen zeg ik!

Wat mij betreft doen we bij deze samen een oproep aan het Voedingscentrum, de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten en alle andere diëtisten, voedingsexperts, -hoogleraren:

Wie van jullie, met bakken aan ervaring en credits, wil ook de jonge generatie inspireren om gezonder te eten? Wie kan TGH helpen om de methode te optimaliseren? En durft dat te doen met het enorme bereik en in het zicht van heel Nederland? 

 

Bundel jullie krachten en laat zien dat je er wat van leert. Daar worden we allemaal beter van.

Want lieve criticasters, zeg nou eens eerlijk. En heel eerlijk. Ik kan me bijna niet voorstellen dat niet ook jullie je kunnen vinden in de oorspronkelijke missie van TGH. Wie wil er nou niet de jonge generatie inspireren om gezonder te eten om zich daardoor energieker te voelen. En daarbij ook nog rekening houden met de omgeving, dieren, het milieu en de planeet?

Liefs,

p.s. Lief Green Happiness Team/ Merel & Tessa: Let me know of jullie veel POSITIEVE reacties hebben gehad. Wij van House of Awareness zitten bij BounceSpace, komen jullie een keer langs? We kunnen jullie niet helpen met het dieet, maar wel een Reiki Healing geven ;).


Gepost onder Inspired by

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties