fbpx
Gedicht Marianne Williamson

Gedicht Marianne Williamson ~ Our Deepest Fear

Er zijn verschillende manieren waarop je soms instantly geïnspireerd of geraakt wordt. Soms hoor je een muziekstuk, zie je een film, theaterstuk of schilderij wat je meteen pakt. En soms gaan woorden uit een gedicht dwars door je heen, en raken ze direct je hart.

‘Poem of the day’

Zelf word ik het meest geraakt en geïnspireerd door muziek, maar zo nu en dan kan een gedicht me helemaal pakken. Ik ben absoluut geen expert, maar vind het wel leuk om me er af en toe in te verdiepen. Zo ontvang ik bv. elke dag een ‘poem of the day’ via Poetry Foundation. Ik vind ze zeker niet allemaal leuk (of ik begrijp ze gewoon niet), maar het zijn altijd een paar leuke minuten om de dag mee te beginnen!,

De kracht van gedichten herlezen

Sommige gedichten pak ik er zo nu en dan weer even bij. Als een mooie reminder. En vaak valt de essentie pas na een aantal keer lezen op, of ontdek je iets nieuws. Eigenlijk verveelt een gedicht nooit! Een van die gedichten die ik vaker terug lees is de bekende Our Deepest Fear van Marianne Williamson. Ze schreef het in haar boek ‘A Return To Love’ in 1992. En het werd bekend doordat Nelson Mandela in 1994 het gebruikte in zijn inauguratiespeech.

De angst om te schijnen 

Waarom dit gedicht me zo aanspreekt is omdat ik mezelf ook daadwerkelijk herken in deze angst (‘Our deepest fear’). De angst om te schijnen. Wie ben ik om briljant, prachtig, getalenteerd of fantastisch te zijn? Het is gemakkelijker om klein te zijn, me te verstoppen en niet op te vallen. Een interessante angst daar we eigenlijk snakken om in onze kracht en licht te staan. We willen allemaal gezien en gehoord worden…..en als je dat vanuit een oprecht en open hart doet, dan is er niks mooiers dan te shinen! En anderen mee te nemen in je licht, zodat in ons allen het zonnetje schijnt en we met blote voetjes kunnen dansen tot de zon ondergaat. En no worries, na de zonsondergang komt de maan op zodat je lichtje kan blijven schijnen☺.

Ben benieuwd door welke gedichten jij wordt geïnspireerd!


 

Our Deepest Fear – Marianne Williamson

Our deepest fear is not that we are inadequate.
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness
That most frightens us.

We ask ourselves
Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?
Actually, who are you not to be?
You are a child of God.

Your playing small
Does not serve the world.
There’s nothing enlightened about shrinking
So that other people won’t feel insecure around you.

We are all meant to shine,
As children do.
We were born to make manifest
The glory of God that is within us.

It’s not just in some of us;
It’s in everyone.

And as we let our own light shine,
We unconsciously give other people permission to do the same.
As we’re liberated from our own fear,
Our presence automatically liberates others.

Meer gedichten op House of Awareness

Gedicht Oriah Mountain Dreamer ~ The Invitation
Gedicht Charlie Chaplin ~ As I began to love myself

Meer inzicht in je eigen angst?

Wat is jouw diepste angst? Kun jij bewust JEZELF zijn? In onze gratis cursus Bewustzijn: de Basis gaan we hier dieper op in. We besteden aandacht aan jouw gedachten en woorden en hoe die jouw werkelijkheid creëren. Een mooie stap naar dromen manifesteren.


Gepost onder Inspired by met de tag Gedicht

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties