fbpx
Mallika Chopra ~ mijn chaotische zoektocht naar een leven met intentie

Mallika Chopra ~ mijn chaotische zoektocht naar een leven met intentie

Boeken. Heerlijk. Ik denk dat ik zo’n 5 boeken tegelijkertijd lees. Eentje voor in bed, één voor op de bank, één voor in bad en 1 of 2 voor op een bankje buiten of in een koffietentje. Voor de één klinkt dit als choas, voor mij schept dit rust en orde. En het brengt me overstijgende verbanden en inzichten. De gemene deler is awareness, wat zich in allerlei vormen en vertellingen uit. Graag deel ik je mijn reading tips!

Het nieuwe boek van Mallika Chopra

Onlangs kreeg ik het nieuwe boek van Mallika Chopra: Mijn chaotische zoektocht naar een leven met intentie. De meeste van ons hebben de naam Deepak Chopra wel 100 keer in één of andere context gehoord. Zelfs zo vaak dat het lijkt alsof je hem kent. In ieder geval veel van zijn quotes en gedachtes. Maar heel eerlijk, ik heb nog nooit een boek van hem gelezen. Eigenlijk weet ik dus bar weinig van hem. Misschien was ik daarom juist wel nog nieuwsgieriger naar zijn dochter Mallika. Hoe groeit iemand op met zo’n vader, die volop in de awareness schijnwerpers staat. Oprah en de hele shebang lopen met hem weg. Wat doet dat met je als kind/dochter?

Mallika Chopra: eerlijk, open en oprecht

Door het lezen van haar boek krijg je een klein inkijkje in haar leven. Over hoe ze in het leven staat, wat ze eruit wil halen en waar ze wel of niet tegenaan loopt. Een mogelijke verwachting is dat de dochter van Deepak Chopra altijd en volledig in balans is, alleen maar mediteert en in alles harmonie ervaart. Of zou ze juist rebels en tegendraads zijn in alles waar haar vader voor staat? Ik was benieuwd.

In alles lees je een eerlijke, oprechte en zoekende Mallika. Ze vliegt nergens uit de bocht, maar ze stelt zich wel open en laat zien dat ze zoals iedereen chaos, frustratie, verdriet en onmacht ervaart. Ze struggelt met de combinatie van ondernemer, inspirator, moeder, echtgenote, vriendin en sociale burger zijn. Eerlijk zet ze uiteen wat in haar zoektocht naar meer balans helpt en wat niet. Ze durft ‘mislukkingen’ te delen. Want dat is waar we juist van leren.

Leven met intentie

De rode draad van haar boek is ‘leven met intentie’. Ze heeft zichzelf tot doel gesteld erachter te komen hoe ze een leven vol intentie kan leven. Door er een boek over te schrijven kan ze dit concreet maken en tegelijkertijd met anderen delen. Ze neemt ons mee in haar zoektocht, die ze vult met inzichten uit interviews met voor haar inspirerende mensen (o.a. Eckhart Tolle en Marianne Williamson) en opgedane ervaringen tijdens retreats en oefeningen die ze zelf doet.

Leven met intentie legt ze uit aan de hand van 6 fasen/stappen: ontkiemen, signaleren, vertrouwen, uiten, koesteren en actie. In iedere fase vertelt ze hoe zij dit is aangegaan, wie haar daarbij heeft geholpen en welke oefeningen ze deed (die wijzelf ook kunnen doen). Heel overzichtelijk en duidelijk uitgelegd.

Het mooiste vind ik haar conclusie, die naadloos aansluit bij waar wij als House of Awareness in geloven: “uitzoeken wie je werkelijk bent en de kracht van die persoon naar voren laten komen, zodat die je de weg kan wijzen naar grotere doelen en meer rust. Dat is alles wat je hoeft te doen”. Inner Paradise……!

Dagboek met praktische tips

Het heeft denk ik zeker geholpen dat ze in haar jeugd zo open en bewust is opgevoed. Je krijgt dingen mee die je later helpen en sneller doen openstaan om van alles en nog wat te proberen. Je komt misschien net iets makkelijker los van oude patronen en gaat bepaalde levensvraagstukken wellicht sneller aan. Maar ook Mallika loopt er tegenaan dat ze niet blij is met haar gewicht, meer wil sporten, gezonder wil eten en meer tijd voor gezin en vrienden wil maken. Ook zij vergeet naar zichzelf te luisteren en stil te staan om te voelen wat voor haar het beste is.

Haar boek leest als een dagboek met praktische tips en oefeningen. Die je heel gemakkelijk thuis kan toepassen. Het is super laagdrempelig, niet zweverig, persoonlijk, heel toegankelijk en concreet. Je leest het makkelijk weg en kan meteen met oefeningen aan de slag. Voor mijzelf gaat het niet genoeg de diepte in, maar misschien juist wel een mooie les dat dat ook echt niet altijd hoeft!

Op het eind is er een nawoord van Deepak Chopra, heb ik inmiddels dus toch iets van hem gelezen.

Je kan haar boek van Mallika Chopra bestellen op inspirerendleven.nl

Check ook haar website: intent.com. Hier delen mensen over de hele wereld hun intenties en zetten ze zo kracht bij. Sharing is caring is creating.


Gepost onder Inspired by met de tag Boeken

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties