fbpx
allerlei leuke weetjes in 59s

Zeven leuke psychologie weetjes in 59s

Psychologische feitjes kunnen wij uren naar kijken op Youtube. Richard Wiseman is professor in de psychologie. Hij heeft meer dan 30 miljoen views op zijn Youtube kanaal en wij snappen wel waarom. Wij zetten zijn leukste zeven psychologie weetjes van 59s voor je op een rijtje.

1. Je happy voelen in 59 seconden

Als je je niet happy voelt en je glimlacht, dan voel je je toch meer happy! Probeer het zelf maar eens, zet je grootste glimlach op. En?

2. Mindful afvallen zonder gekkigheid

Ja echt, ook hier zit een psychologische gedachten achter. Op kleine borden schep je minder op. Van kleinere borden eten dus!

3. In 7 woorden ontdekken of iemand liegt

Kan je me dat even mailen alsjeblieft?

4. Ontdekken of iemand echt naar je lacht

Lachen doe je met je ogen, dat blijkt maar weer!

5. Testen of jij empatisch bent

Gapen is aanstekelijk! Bekijk dit filmpje en moest je gapen?

6. Ben je intuitief of analytisch?

Als je je handen samenvouwt, welke duim ligt erbovenop? Je linkerduim bovenop betekent dat je meer intuitief bent. Als je rechterduim bovenop ligt dan schijn je meer analytisch te zijn. Voor de wetenschap erachter, bekijk het filmpje!

7. Positieve psychologie

Hoe fijn dat psychologische zaken juist zo vrolijk zijn! Positieve Psychologie is een stroming binnen de psychologie die de focus legt op wat mensen gelukkig maakt, wat hun talenten zijn en hoe ze die kunnen benutten en vergroten. Coach Sophie maakt hiervan gebruik tijdens haar coachingsessies.


Gepost onder Inspired by

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties