fbpx
Jane vs Wil

Jane vs Willemijn: Ben ik nu verliefd?

Sinds wij elkaar kennen weten we dat we alles aan elkaar kunnen vragen. Willemijn wil van Jane vooral weten hoe het is om zo relaxed met jezelf te zijn, en Jane vraagt zich op haar beurt af hoe je relaxed naar buiten toetreedt. We stellen elkaar allerlei vragen per mail, en zie hier het resultaat. Wie weet kunnen we je hiermee inspireren en zelfs stimuleren om zelf ook vaker vragen te durven stellen. Want echt gekke of domme vragen bestaan niet.

Willemijn stelt een vraag aan Jane


Willemijn

Lieve Jane,

Verliefd zijn is toch een heerlijk topic. Afgelopen zaterdag had ik hier een mooi gesprek over met een vriendinnetje: wat is verliefd zijn en wat is liefde? Geinige is dat iedereen zijn of haar eigen definitie van verliefd zijn heeft.

Voor mij is verliefd zijn feitelijk dat ik gewoon uit het niets ineens zoveel liefde voor iemand kan voelen. Dat kunnen jongens, meisjes, mannen, vrouwen, vrienden, vriendinnen, familie en alles zijn. Ik merk wel dat dit een verwarrende definitie is voor mensen. Aangezien ik dan ineens zeg: ‘oooo, ik heb iemand ontmoet en ik ben helemaal verliefd’ en mensen dan eigenlijk verwachten dat ik daar verkering mee wil?

Als we de definitie van ‘verliefd zijn op iemand’ even beperken tot verliefd zijn op iemand met wie je daadwerkelijk seks wilt, een relatie, de wereld mee over reizen of trouwen/kinderen dan is het een ander verhaal. En dan wordt het ineens ook lastiger om uit te spreken, want dan komt er ineens onzekerheid bij kijken. En je wilt het jezelf ook niet nog lastiger maken dat je een crush hebt op iemand en het dan meteen weer overdrijven dat je zogenaamd verliefd bent. Mega irritant. Wat is het dan wel?

Een voorbeeld. Zo kwam er ineens op een dag iemand (die ik echt al wel vaker voorbij had zien lopen) voorbij. Ik keek en bedacht ineens: “O, o ik vind jou leuk”. Maar dan begint de ellende. Want je kent die persoon helemaal niet, dus hoe weet je het eigenlijk. Wil je dan contact zoeken, of laat je het lekker. En hoe leuk vind je iemand? Het enige wat ik weet is dat mijn maag zich even omdraaide. Is dat dan verliefdheid zoals we het allemaal kennen? Die van de bekende vlinders?

Voor nu is het een heerlijke stiekeme crush en hoop ik hem gewoon af en toe tegen te komen. Verliefd is een groot woord, want gister was ik dit alweer vergeten:-). Heerlijk om mij te zijn, gewoon de hele dag een beetje verliefd zijn op iedereen, dan zien we daarna wel weer verder!

Liefs,

Wil

Jane beantwoordt de vraag van Willemijn

Jane


Lieve Wil,

Wat een leuk onderwerp, de liefde. Kan me voorstellen dat het iedereen aanspreekt;-). Het mooiste en tegelijkertijd (vaak) het moeilijkste wat er is. Alle clichés zijn waar en liefde maakt blind. Daarom zo leuk, allesomvattend, eng en verstikkend…..Want hoe stel je je aan de ene kant helemaal open, durf je kwetsbaar te zijn, en hoe verlies je jezelf daarbij niet?!

Ik ben in de kern een hopeloze romanticus….Ik geloof in de allesomvattende liefde, altijd. Maar ik geloof ook heel erg in ‘alleen’ samenzijn. Vooral je eigen leven blijven leiden. Liefde moet nooit en te nimmer een invulling zijn maar een hele bijzondere aanvulling. En dan opeens staat er iemand voor je die alles op zijn kop zet;-). Je hart maakt duizend sprongen en alles wat je had bedacht lijkt opeens niet meer voorhanden. Je kan maar aan één ding denken: samenzijn.

Boven alles denk ik: geniet! Liefde voelen is altijd fijn en indirect is het denk ik tegelijkertijd liefde voor jezelf. Verliefd zijn geeft mij in eerste instantie de welbekende vleugels. Alles is zonnig en niks is onmogelijk. Ik ga alles aan, durf veel meer en straal. Daar worden we allemaal blij van;-). Een gevoel van liefde kan ik, net zoals jij zegt, ook hebben voor dingen en situaties. Misschien ervaar ik dat soort liefde wel elke dag.

Maar ik ben niet zo snel en vaak verliefd op ‘iemand’. Maar als het zo ver is, is het alles of niets! Deze hopeloze romanticus valt als een blok voor de diepe connectie en verbinding op alle niveaus. Wat overigens niet betekent dat ik gelijk wil trouwen en kinderen etc, maar ik ben helemaal verliefd of niet. Ik zeg niet snel dat ik verliefd ben en als ik het ben, ben ik het eerst stiekem. Omdat ik het helemaal wil voelen en, heel eerlijk, ook uit angst voor afwijzing;-). Wel heb ik onlangs geleerd dat het me sterker maakt als ik er voor uitkom, het uitspreek en durf aan te gaan. Want als de liefde niet beantwoord wordt door de ander, kan ik zelf antwoord geven;-). Verliefd zijn op jezelf is misschien nog wel de/mijn allermooiste en grootste challenge!

Let love rule. Always!

Liefs,

Jane


 

Ben jij ook weleens ineens verliefd? Of heb je vragen die Jane aan Willemijn kan stellen of andersom natuurlijk? Vinden wij heel leuk om te horen.


Gepost onder Jane vs Willemijn

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties