fbpx
Wat is jouw favoriete mantra meditatie

Jane vs Willemijn: Wat is jouw favoriete mantra?

 

Al sinds het begin van HoA stellen Jane en Wil elkaar allerlei vragen per mail, en zie hier het resultaat. We mediteren ook regelmatig met mantra’s. Vandaar dat Wil aan Jane vraagt wat haar favoriete mantra is.

Willemijn stelt een vraag aan Jane


Lieve Jane,

Soms komen er dingen op je pad. Nou komt dit al wel wat langer op mijn pad, maar ik heb er nooit actief over geschreven: Mantra’s. Aan het einde van veel yogalessen zetten docenten tijdens de shavasana een mantra op. Steeds vaker resoneren ze en ik merk dat ik zelf ook steeds vaker op de fiets even een mantra opzet om weer even in het moment te komen. Nu zijn er talloze mantra’s, maar een paar hoor ik toch wel heel vaak.

Lastige is wel dat ik het maar op gevoel doe. Dus wat ik tegenkom dat luister ik, totdat ik toe ben aan een nieuw mantra. En dat komt dan ook weer op mijn pad. Nu ben ik erin geïnteresseerd, dus onthoud ze vaker en zoek dan ook de betekenis op. Wat doet het met je, hoe helpt het me. Wanneer kan ik welke mantra het beste gebruiken?!

Zelf luister ik de afgelopen twee weken vaak de mantra: ‘Om Namah Shivaya’. Deze betekent: ‘I bow to the Shiva.’

According to Hindu mythology there are three Gods who run this creation. The Brahma – who creates the universe, the Vishnu – who preserves the Universe and the Shiva- who in the end destroys the universe. Among the three deities, Shiva, though considered as destroyer, also symbolize the – the inner self which remains intact even after everything ends.

Shiva is de Inner Self. Ik vind deze versie erg fijn.

Deze variant op een CD van Mooji luister ik vaak op de fiets.

Deze hele CD is trouwens heel fijn (deze vind je hier op Spotify!).

Lieve Jane, wat is jouw ‘favoriete’ mantra op het moment?

Liefs,

Wil

Jane beantwoordt de vraag van Willemijn


Jane Shaw

Lieve Wil,

Qua mantras ben je bij mij aan het goede adres;-). In de yogavorm die ik beoefen ‘kundalini yoga’ zijn mantras een integraal onderdeel. Ik weet nog goed dat ik de eerste keer kundalini yoga deed en ze een mantra opzetten en iedereen volle bak meedeed. In eerste instantie dacht ik: ‘wat de f**k’. Maar binnen een minuut was ik om. Ik liet me gewoon meevoeren. En stiekem vind ik het nu een van de meest ontspannende vormen van mediteren.

Tijdens mijn opleiding ben ik veel dieper ingegaan op alle verschillende vormen van mantra’s, hoe mantra’s werken op ons systeem en wat de betekenis is van de verschillende mantra’s. Wat ik mooi vind aan een mantra, en daarom denk ik ook zo goed voor mij werkt, is dat ze allemaal een bepaalde frequentie hebben. Door zelf mee te ‘chanten’ met de mantra werkt die specifieke frequentie op je gehele zijn door. Voor verschillende periodes en op verschillende momenten in mijn leven heb ik een andere mantra die goed voor me werkt.

Maar, als je vraagt naar mijn lievelings…..dan is er wel eentje die me altijd raakt. Het is niet perse de mooiste, maar de eerste keer dat ik hem hoorde bleven de tranen maar stromen. En niet alleen tranen van verdriet. Deze mantra brengt me altijd in ‘vervoering’ en daarom is hij mijn lievelingst. 😉

Het is de mantra: Gobinday Mukunday en in de versie van Sada Sat Kaur. De betekenis:

Gobinday Mukanday, also called the Guru Gaitri mantra, is a powerful tool to clear the subconscious mind and clear deep-seated blocks. This mantra can balance the hemispheres of the brain and bring patience and compassion to the listener. Chanting this mantra for 11 minutes will give the subconscious a shower and you’ll end up feeling cleaner and lighter.

Enjoy!

Liefs,

Jane

Wil je weten wat een mantra is? Dat vind je hier. En hier vind je alle mantra meditaties op House of Awareness.


Gepost onder Jane vs Willemijn met de tag mantra

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties