fbpx
Vertellis

Vertellis: Diepgang creëren tijdens de feestdagen

Het is (gelukkig) nog lang geen december, maar misschien herken je het gevoel wel. Het unheimische gevoel dat de feestdagen vooral om eten, de kerstversiering en de sprankelende outfit voor Oud&Nieuw gaan. Gezellig is het wel, maar er ontbreekt iets… Wat? Diepgang, echt goede gesprekken en volledige aandacht voor elkaar.

Kerst anders dan anders

Dit is in ieder geval wat Bart en Lizette vorig jaar ervoeren. Op een gure middag een aantal dagen voor Kerst dachten ze na over een leuk kerstcadeau dat ze zelf konden maken. Het stel stond op het punt voor onbepaalde tijd op reis te gaan en wilde hun families een Kerst bezorgen die herinnerd zou worden. Het cadeau moest iets worden wat de Kerst anders dan anders zou maken.

Het werd een kneuterig spel van handgeschreven kaartjes met daarop vragen zoals ‘Wie wil je nog bedanken?’ en ‘Waar ben je het meest trots op.’ Het (kaart)spel was een succes en zorgde voor memorabele avonden en saamhorigheid tijdens de feestdagen. Een ideetje ontstond: ‘Hoe gaaf zou het zijn om het spel met anderen te delen, zodat zij ook zulke mooie avonden beleven?’

Op zoek naar een mindful cadeau voor de feestdagen? Geef een Reiki Healing cadeau!

Vertellis  

Bart en Lizette vertrokken voor hun reis en het bleef bij een idee. Totdat ze Lars op Bali ontmoeten, bevriend werden en hem over het spel vertelden. ‘Daar moeten jullie wat mee doen!’ was de enthousiaste reactie van Lars. Onder het genot van een verse kokosnoot zijn we met z’n drieën gaan brainstormen en zo is VERTELLIS ontstaan.

Vertellis

Terwijl het drietal met elkaar en los van elkaar door Azië en Nieuw- Zeeland reist, wordt er gestalte gegeven aan een spel dat familieleden, vrienden en collega’s nader tot elkaar kan brengen. Het spel wordt uitgebreid met vrienden in o.a. Thailand en Cambodja getest en levert heerlijke verhalen en uitgediepte vriendschappen op. Dit is voldoende aanmoediging om over te gaan tot het kopen van een domeinnaam, webpakket en een professioneel design.

Terwijl het drietal het mooie Sri Lanka ontdekt nemen ze een filmpje op voor de website, omdat dit voorlopig de laatste keer is dat ze met z’n drieën bij elkaar zijn. Met de minimale middelen die ze tot hun beschikking hebben moeten ze inventief zijn, maar dit maakt het ook leuk.

Op een speelse manier een gevoel van saamhorigheid en warme herinneringen creëren.

Na Sri Lanka reist en onderneemt Lars nog verder in Azië, terwijl Bart en Lizette inmiddels als Digital Nomads door Europa reizen. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is om zo ver van elkaar samen te werken, denk alleen al aan het tijdverschil en onbetrouwbare WiFi, zijn ze bezig om de Nederlandse harten te veroveren. Omdat reizende startende ondernemers nu eenmaal niet in het geld zwemmen, maar ze Vertellis wel graag willen realiseren is een crowdfunding opgestart: Iedereen kan nu het (kaart)spel pre-orderen voor € 14,95 en bij 500 bestellingen zal het spel geproduceerd worden en krijgt iedereen het spel voor de feestdagen in een mooi doosje thuis bezorgd.

Op zoek naar een ander mindful cadeau voor de feestdagen? Geef een Reiki Healing cadeau!

Het magische getal 500

Wanneer het ronde getal van 500 niet wordt gehaald krijgt iedereen het aankoopbedrag terug, dat beloven ze. Maar de kans is klein dat dit nodig is. Op de Facebookpagina, waar iedereen wordt opgeroepen om het verhaal van Vertellis verder te brengen en tips en feedback te delen, stromen de likes binnen. Ook het aantal bestellingen neemt gestaag toe. Zo zie je, het begint met een idee of in dit geval een goede vraag.

Meer weten over Vertellis?

Hier vind je de website van Vertellis

Of de Facebook pagina

 


Gepost onder Mindful experimenten

door Jane Shaw (admin)

Reacties