fbpx
8 tekenen dat je je werk leuk vindt

8 tekenen dat je een baan hebt die bij je past

Je hoort steeds vaker dat mensen tussen de 20 en 30 ‘het roer omgooien’. Mensen kiezen vaker voor zichzelf en hun passie, dan voor het plaatje en de perfecte baan of het geld. Maar hoe weet je of je een baan hebt die bij je past? En hoe luister je naar je gevoel?

 

Hoe weet ik welke baan bij mij past?

Wanneer ik mijn eigen verhaal vertel hoe ik het afgelopen jaar ben overgestapt van een management functie bij een corporate naar ondernemen voor House of Awareness krijg ik vaak de vraag: ‘Hoe weet je dat wat je nu doet wel helemaal bij je past?’. Daarom hieronder 8 tekenen waaraan ik voor mezelf voel en weet dat ik mijn hart volg.

 

Teken 1. Merk dat ik vertel vol trots

Over een baan die bij je past wil je vertellen. Zodra iemand mij vraagt wat ik doe, vind ik het leuk om die vraag te beantwoorden. Ik brand dan met liefde los over wat voor gave missie we met House of Awareness hebben. Zo heb ik een vriendinnetje die een boek aan het schrijven is, en vol passie bij iedere nieuwe pagina komt vertellen wat er gebeurt.

 

Teken 2. Het voelt niet als werk

Werk voelt als een hobby. Je vindt het zo leuk wat je doet, dat je je soms schuldig voelt voor wat je doet op een dag. Bijvoorbeeld alle workshops die ik zelf nu volg over mindfulness. Natuurlijk ‘moet’  ik er daarna over bloggen, maar het voelt als een cadeautje dat ik ze mag volgen!

 

Teken 3. Je bent jezelf op je werk

Zelf was ik op mijn werk echt anders dan thuis. Dat klopte niet helemaal. Zo moest ik me veel keuriger gedragen en was er veel minder ruimte voor grappen waar ik juist zoveel energie van krijg. Als je een baan hebt die bij je past, dan is de kans groot dat je je op kantoor hetzelfde gedraagt als bij je familie of vrienden.

 

Teken 4. Thuiskomen met energie

Na een lange dag moe thuiskomen, we kennen het allemaal. Natuurlijk kan dat af en toe gebeuren, maar het grootste gedeelte van de dag kom ik nu thuis met nog energie. Sterker nog ik alweer zin in de dag daarna. Het kan ook betekenen dat je een keer wat langer wilt blijven werken om een bepaalde presentatie af te maken!

 

Teken 5. Je hebt zin in drukke dagen/zin om op te staan

Hoe druk het ook is, hoe vol je agenda ook is, welke dag van het jaar het ook is: je hebt zin om op te staan en er weer voor te gaan op je werk! Of het nou gaat om nieuwe klanten binnen te halen, processen te maken, samen te werken met je collega’s of je dromen werkelijkheid te maken.

 

Teken 6. Werk & passie gaat samen

Naast je werk is er ook ruimte om je dromen achterna te gaan of met je passie bezig te zijn. Er is ook nog tijd om in een vliegtuig te stappen, je huis te verbouwen, fanatiek te sporten of een eigen blog hebben.

 

Teken 7. Je werkt niet voor het geld

Natuurlijk hoef je niet alles leuk te vinden wat je doet. We hebben allemaal ook taken die we minder vinden natuurlijk. Maar ook al zou je er geen geld mee verdienen dan zou je deze baan alsnog doen.

 

Teken 8. Gelukkig zijn op je werk

Dit klinkt zo logisch, maar hoe vaak vragen we onszelf af: ‘Ben ik gelukkig?’. En hoe vaak voelen we onszelf helemaal gelukkig? Word je gelukkig van de omgeving? Word je gelukkig van je collega’s? Word je gelukkig van de taken die je hebt? Wat is je meest gelukkige moment van de dag?  

 

Het zijn maar tekenen, luister naar je gevoel!

Het zijn maar tekenen. Als je weet dat je gelukkig bent in je baan: ‘Way to go.’ Er is maar 1 iemand die het antwoord op de vraag weet en dat ben jij. Soms is de grootste stap om aan jezelf toe te geven wat je voelt.

 

Bij twijfel is er soms ook angst voor de vraag: ‘Wat wil ik dan wel?’. Sterker nog, omdat je dit antwoord niet weet, blijf je bij de baan die je nu hebt. Een logisch gevoel en zo herkenbaar. Soms komt er ruimte om na te denken over het antwoord op de vraag als je jezelf de ruimte geeft om erover te praten. Dan kom je er vanzelf achter wat je dan wel wilt. Het kan even duren, maar heb geduld je mag hierop vertrouwen.

 

Er is moed voor nodig om toe te geven wat je echt voelt. Ook jij hebt die moed. Je moet het  wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Hier kan je in contact komen met coaches van de House of Awareness coaching community, waarbij je op een toegankelijke manier verschillende coaches kunt leren kennen en precies ziet hoe zij jou kunnen helpen.

 


Gepost onder Mindful in business met de tag Mindful werken

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties