fbpx

Bewust lopen – kom ontspannen aan op je afspraak

Op drukke dagen zijn er misschien niet altijd momenten waarop je voor je gevoel even stil kan zitten. Je hebt aaneengesloten afspraken en/of bent veel onderweg. Op dit soort dagen kan je een simpele ademhalingsoefening doen tussen je afspraken door. Niet door stil te zitten maar door te bewegen.

Aandachtig op je ademhaling letten

Wanneer je van de ene afspraak naar de andere gaat is bewust lopen een goede ‘truc’ om meer ontspannen en gefocust op je afspraak aan te komen. Dit doe je door aandachtig op je ademhaling te letten waarbij je een ritme creëert van je stappen en je ademhaling. Doe dit terwijl je loopt naar een afspraak of tijdens het (kleine) stukje lopen van en naar je auto of de trein. Het helpt je om uit je hoofd en in je lichaam te komen en zo alles even te laten bezinken. Je hartslag gaat omlaag en je voelt je letterlijk meer gegrond. Ontspannen, zeker en stevig in je schoenen.

De oefening

  1. Terwijl je loopt let je bewust op je stappen en ritme.
  2. Voel elke stap die je neemt.
  3. Houd je hoofd omhoog. Trek je kin een beetje in waardoor je makkelijker met een rechte rug loopt. Kijk vooruit en ben je bewust van je omgeving.
  4. Adem in 4 stappen in. En adem in 4 stappen uit. Zowel de in- als uitademing is door de neus. Je kunt uiteraard ook een eigen ritme creëren zolang het maar gelijk in en uit is.
  5. Het kan helpen om tot vier te tellen, maar het is ook fijn om een mantra te gebruiken die voor je werkt. Adem in en zeg in je hoofd bv. sa – ta – na – ma, adem uit en zeg weer sa – ta – na – ma. Maar het kan ook iets in de trant zijn van: ik – voel – me – rustig of iets waar je op dat moment behoefte aan hebt.
  6. Continueer dit ritme van stappen en bijpassende ademhaling en mantra.

Succes en veel plezier met je afspraak! We zijn benieuwd of het bewust lopen heeft geholpen om ontspannen aan te komen op je afspraak :-).

Klik hier voor meer ademhalingsoefeningen.


Gepost onder Ademhalingsoefeningen met de tag Mindful werken

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties