fbpx
Mindful leiderschap

Mindful leiderschap. De nieuwe manier van leidinggeven.

Mindful leiderschap is een stuk minder makkelijk en vanzelfsprekend dan het klinkt. Waarom is het juist nu zo belangrijk? En hoe kan je een mindful leidinggevende zijn? In deze blog geef ik mijn visie hierop.

Over leiderschap

Voor mij is het ultieme leiderschap als collega’s jou als iemand zien die inspireert, focus heeft, vrijheid, verantwoordelijkheid en rust geeft, luistert, ze faciliteert en in de kracht van hun kunnen zet. Dat is nogal wat! 

Wat is mindful leiderschap?

Wat is dan mindful leiderschap? Een blog post van de Huffington post leverde me de volgende definitie op: Een mindful leider is iemand die de aanwezigheid van leiderschap belichaamt door het cultiveren van focus, duidelijkheid, creativiteit en compassie in dienst van anderen. Ik heb deze zin twee (ok drie) keer moeten lezen, maar het valt me op dat het niet eens zoveel verschilt van mijn definitie van leiderschap. Nu ik er zo over nadenk wil ik graag mijn eigen definitie herzien.

 Een mindful leider is iemand die zijn of haar eigen ego aan de kant zet (los laat) als het aankomt op alles wat met leidinggeven te maken heeft. Of het nou focus brengen, inspireren, luisteren of wat dan ook is, het staat niet in het teken van jou en je ego.

Waarom is mindful leiderschap juist nu belangrijk?

Ik denk dat er twee belangrijke veranderingen plaats vinden waardoor mindful leiderschap relevant is geworden. Allereerst technologieën. Onze levens staan bol van de verandering dankzij nieuwe technologie, alles gaat, moet, en we willen vooral ook steeds sneller. Door de continue connectie met de wereld, dankzij alle apps en social media, worden we continu beïnvloed en afgeleid. Er gaat continu informatie “in”. In deze overvloed hebben we juist managers nodig die ons leren dat we de ruimte mogen nemen om rustig na te denken om complexe beslissingen te nemen. 

Daarnaast denk ik dat we tegenwoordig meer behoefte hebben aan het maken van bewuste keuzes en dus ook bewust geleid willen worden. Wij willen zelf nadenken. Wij willen in onze kracht gezet worden en niet ‘rucksichtslos’ een richting in geduwd worden door een manager. Wij weten dat het ook op een andere manier kan en mag. Waar vroeger de managers wil is wet was, weten wij wat we zelf willen.

More then ever, leaders need to train themselves to be fully present.  – Bill George

Hoe ben je een mindful leider?

De waarheid heb ik niet in pacht en ook hiervoor geldt dat je een stijl kiest die bij je past. Natuurlijk heb ik hier voor mezelf wel over nagedacht en ik deel graag hoe ik mijn beste beentje voorzet om een mindful leider te zijn. 

Heb rust: Geef jezelf de ruimte

Een goed begin, begint bij jezelf. Geef jezelf de ruimte. Laat je niet pushen tot een beslissing of onder druk zetten. Neem de tijd om ergens over na te denken en toets het aan je missie, visie en strategie. De enige manier om met de complexiteit en snelheid van de huidige verandering om te gaan is om zelf mindful te zijn. Om mindful te zijn in wat nu gebeurt, voordat je een weg vooruit kiest. Om een duidelijk, kalm en helder perspectief te bieden. Dit kan je doen door dagelijks te mediteren. Het laat je minder druk maken over de dag tot dag problemen, en helpt je te focussen op wat het meest belangrijk is. 

Wees geïnspireerd: Creatie door ontspanning

Boeken lezen, video’s bekijken, afspraken met mensen die het op een andere manier doen. Maak ruimte voor jezelf om inspiratie op te doen. Je hoeft niet altijd productie te draaien. Stimuleer je team ook om inspiratie op te doen, geef ze de vrijheid om een dag met elkaar ergens te brainstormen, naar een inspirerend seminar te gaan, een opleiding te doen die niets te maken heeft met wat ze misschien in hun beroep uitoefenen. Laat ze geïnspireerd raken door zichzelf en anderen. Besef vooral goed dat jij (zeker) niet de enige bent die ze kan inspireren. Leider zijn betekent niet dat je het beter weet.

Neem talent aan: Jij hoeft juist niet de beste te zijn

Neem iemand aan die beter is dan jij. Je bent zo goed als jouw eigen team en als leider hoef je (juist) niet de beste te zijn in alles. Sterker nog dat ben je ook helemaal niet, dus pretendeer dat ook niet. Omarm het feit dat mensen beter zijn dan jij in wat ze doen en laat het je inspireren.

Laat los: Maak geen kloon van jezelf

Laat je beslissingen niet leiden door je eigen promotie, en push mensen niet in iets wat je zelf graag had willen doen. Ik zie nog steeds teveel om me heen dat leidinggevenden tegen iemand zeggen dat een bepaalde richting de beste richting is, omdat het hun eigen richting is. Zet een persoon in de kracht van zijn kunnen en probeer geen kloon van jezelf te maken. Laat je eigen ego los.

Geef verantwoordelijkheid: Vrijheid door autonomie

Laat los dat je denkt dat je de enige bent die zich verantwoordelijk voelt. En als je dat zo ervaart is de kans groot dat je de verantwoordelijkheid ook 100% bij jezelf houdt. Op die manier kan je team zich niet ontwikkelen. Natuurlijk zullen er fouten gemaakt worden als je dingen uit handen geeft, de vraag is of die niet ook gebeuren als je het zelf doet. Ik denk het wel. Het is je eigen ego wat niet kan dealen met fouten als je de verantwoordelijkheid bij je houdt. Let it go. Het zijn volwassen mensen en ze kunnen echt wel met die vrijheid omgaan. En zo niet? Dan zitten ze misschien niet op hun plek.

Luister: Het echte verhaal is zoveel beter

Neem de tijd om echt te luisteren naar mensen. En niet te luisteren omdat het moet, of omdat je hoopt dat ze je iets gaan vertellen wat jou succes oplevert. Nee, luister omdat je oprecht geïnteresseerd bent in wat iemand te vertellen heeft. Probeer niet bij iedere zin te zeggen: “Ik heb ook een keer iets meegemaakt…” en het verhaal over te nemen. Jij staat ongetwijfeld vaak genoeg in de belangstelling dus gun een ander eens het podium en luister echt. Laat je oordelen los en probeer er wat van te leren.

Laat iemand zijn: Doe eens niets

Meestal is gewoon zijn genoeg. Volgens mij is mindful leiderschap juist  ook niets doen. Er zijn, en anderen hun eigen pad laten kiezen. Misschien moet iemand wel even uit zijn of haar kracht om te realiseren waar deze ligt. En dat kan een persoon alleen zelf realiseren. Een leidinggevende, vriend, vriendin, familie kan 100x zeggen dat je ergens goed in bent, pas als je het zelf gelooft realiseer je het ook.

Zet je ego aan de kant: dan ben je pas echt een mindful leider

Ik geloof dat als je je eigen ego aan de kant kan zetten je pas echt een mindful leider bent. Dit is mijn visie hierop, ik ben heel benieuwd naar die van jullie. Want we zijn hier nog niet over uitgepraat…

 

 

 


Gepost onder Mindful in business met de tag Mindful werken

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties