fbpx
Quantified Workspace

Quantified workplace: Wel of niet een goed idee?

Vanochtend las ik een artikel met als titel: ‘Werken is ook topsport.’. Het ging over een quantified workplace. Letterlijk vertaald: gekwantificeerde werkplek. In dit blog deel ik met jullie wat het is en wat ik ervan vind.

Wat is een quantified workspace?

Vastgoedbedrijf Colliers International uit Rotterdam doet hier onderzoek naar. Volgens hen is de definitie: ‘Quantified Workplace staat voor het verhogen van de productiviteit van medewerker en werkomgeving door cijfermatig en real time inzicht te geven in prestaties. Parameters voor dit inzicht zijn activiteit, welzijn, stress, productiviteit en declarabiliteit.’ Persoonlijk mis ik hierin soft parameters zoals creativiteit, energie en collegialiteit.

Mijn inzichten over de quantified workspace.

Op basis van het onderzoek is er een interview verschenen in De Standaard. Dit las ik vanochtend op Blendle en hieruit heb ik een paar inzichten gehaald.

1. Minder privacy: ‘Dat is een keuze.’

Werknemers krijgen een FitBit armbandje en vullen iedere dag een enquête in. Zo kan de werkgever (of een coach) bijvoorbeeld zien wat de correlatie is tussen jouw stressniveau en hartslag. Overigens heeft de autoriteit persoonsgegevens bepaald dat de werkgever deze gegevens niet mag ontvangen. Ook al geeft men toegang hiervoor. Alle werknemers doen vrijwillig mee aan dit onderzoek.

2. Data als input voor een coach: ‘Data gaat voor ons voelen?’

De data die ze gaan verzamelen geven ze aan een onafhankelijk coach. Harold Coenders van Collier International zegt hierover: ‘Die coach kan dan aan de alarmbel trekken als je stressniveaus te lange tijd hoog zijn, of de werkgever verwittigen dat een werknemer extra aandacht nodig heeft.’ Heeft een werkgever of een leidinggevende tegenwoordig data nodig om te voelen hoe het met iemand gaat? Moeten we juist niet mensen leren om zelf te voelen hoe ver ze kunnen gaan? Een coach kan je hierin wel begeleiden.

3. Werken wordt gezien als topsport: ‘Wil je wel naar de top?’

Doel is om zo effectief te worden dat je jezelf naar de top kan managen. De vraag is of iedereen wel naar de top wilt. Dat betekent dat als je op je huidige niveau wilt blijven dit niet goed genoeg is?

4. Productiviteit staat gelijk aan factureerbare uren: ‘En creativiteit dan?’

Productiviteit wordt gemeten aan het aantal factureerbare uren. Van sommige bedrijven is factureerbare uren het business model (advocatenkantoren, reclamebureaus etc.). Toch hoeft productiviteit voor mij niet gelijk te staan aan uren maken.

5. Ontspannen wordt ook een prestatie: ‘Dit loopt zijn doel voorbij.’

Als er op mijn FitBit armband staat dat ik te weinig bewogen heb, en mijn hartslag te hoog is geweest dan worden hier conclusies uitgetrokken. Bijvoorbeeld dat ik te gestresst ben. Dan ‘moet’ ik dus ontspannen: een nieuwe doelstelling die weer stress met zich meebrengt. Ontspannen werkt voor mij juist altijd goed met een digitale detox.

6. Wil ik ooit werken in een quantified workplace: Nee, ik wil zelf voelen

De insteek snap ik, en het komt vast uit een goed hart. Maar voor mij? Hell no, rennen zeg ik. Mijn grootste bezwaar is dat we het voelen weer buiten onszelf leggen. We gaan onze conclusies trekken op basis van een enquête of een horloge, in plaats van dat we ons eigen lichaam leren aanvoelen. Bij House of Awareness geloven we juist dat als je mensen helpt om zichzelf beter te begrijpen, ze hun eigen grenzen kunnen bepalen op basis van wat bij hen past. Precies de reden waarom wij onze coaching community zijn begonnen.

 

Ben jij op zoek naar wat bij jou past? Of hoe je jouw stressniveau kan verlagen? Misschien kan coach Anouk je hierbij helpen. 


Gepost onder Mindful in business met de tags Mindful werken en No stress

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties