fbpx
Rustgevende Muziek

Rustgevende muziek

Met alle drukte om ons heen is het niet gek dat ons hoofd soms een beetje op hol slaat. Rustgevende muziek kan ons hierbij instantly helpen en kalmeren. Een paar minuten rustig achterover leunen en alleen maar luisteren. Of juist opzetten wanneer je hard aan de slag moet om je te ondersteunen en in een flow te laten komen.

Wanneer zet ik rustgevende muziek op?

We werken hard. We rennen van de ene afspraak naar de andere of zijn druk met alle ‘verplichtingen’ thuis. Het lijkt of er geen moment van rust mogelijk is. Met rustgevende muziek kan je tussendoor en tijdens alles wat je moet doen je mind wat kalmeren. Laat je even een paar minuten meevoeren naar andere oorden of misschien zet het je op scherp en gefocust tijdens datgene wat je aan het doen bent. Laat de muziek rustig op je inwerken.

Wat is rustgevende muziek en wat is het verschil met andere muziek?

Rustgevende muziek helpt je ronddraaiende mind te kalmeren en geeft je een rustig gevoel. Het kan wat meer meditatieve muziek zijn maar net zo goed mooie muziek waarin gezongen wordt. De stem kan zelfs extra rustgevend zijn. Rustig tempo, zachte beats, melodisch… Dus niet muziek waarvan je rechtovereind gaat zitten en wilt springen. Ben je daar naar op zoek dan kan kan onze happy playlist je misschien helpen:-). Of wil je juist ontspannende muziek? Bekijk hier dan onze playlist met ontspanningsmuziek.

Waar vind ik rustgevende muziek?

Muziek is persoonlijk. Wat de ene persoon mooi vindt, vindt de ander vreselijk. Of wat voor de één rustgevend werkt, wekt irritatie op bij de ander. Dat kan en mag! Het gaat er om dat jij vindt wat bij jou past en ervaart wat voor jou werkt. Wij geven je suggesties die wij fijn vinden, maar we willen je ook aansporen om zelf op zoek te gaan. Als je een nummer hebt wat je fijn vindt check je bijvoorbeeld verdere tracks van de artiest of kijk je op Spotify of iTunes wat vergelijkbare suggesties zijn. Zo zit ik soms rustig een uurtje van de ene track naar de andere te gaan. Alleen dat af en toe doen is al rustgevend.

House of Awareness rustgevende muziek playlist

Hieronder zullen we continue rustgevende muziek voor je aanvullen. Zodat je te allen tijde een muziekje kunt opzetten die je helpt te kalmeren in tijden van onrust, drukte of stress. We komen de tracks tegen op Spotify, Soundcloud, de radio en via via. Sharing is caring!

Heb je tips voor nummers, laat het ons dan weten in de comments.

Meerdere playlists op HoA


Gepost onder Muziek met de tag Rustgevende muziek

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties