fbpx
Meditatie om negatieve gedachten los te laten

Meditatie om negatieve gedachten los te laten

Op de een of andere manier is het ons mens eigen om met name negatieve ervaringen en gedachten te onthouden. Ook al vinden we deze gedachten niet fijn we zijn soms een ster in het blijven hangen in deze negatieve gedachten. Een meditatie om negatieve gedachten los te maken kan je hierbij helpen.

Een meditatie om je negatieve gedachten los te laten

We malen en malen tot we een ons wegen en komen er niet van los. Dit kost ontzettend veel energie en overschaduwd vaak de werkelijkheid. Een werkelijkheid die vaak vele malen milder, leuker en zonniger is dan we ons op dat moment indenken.

Om onnodige, vervelende en negatieve gedachten los te laten is de volgende meditatie fijn om bijvoorbeeld aan het eind van de dag te doen.

De meditatie oefening

  • Ga in kleermakerszit zitten met een rechte rug en ontspannen schouders. Dit kan ook in bed voor het slapen gaan. Of je kan ontspannen op een stoel zitten.
  • Maak een kommetje van je handen door de rechter hand in je linkerhand te leggen. Je vingers kruisen elkaar. Houd dit kommetje ter hoogte van je hart.
  • Je ogen zijn half open en kijken naar beneden naar je handen. Je zult wat spanning voelen richting de achterkant van je hoofd, dat is goed en de bedoeling.
  • Begin met een diepe ademhaling. Adem in door je neus en adem uit door je mond.
  • Bij de inademing denk je aan gedachten die je storen en in de weg zitten. En deze blaas je met de uitademing uit. Bij de uitademing lijkt het alsof je de lucht in je handpalmen spuwt. Eigenlijk spuug je letterlijk je negatieve gedachten uit.

Doe deze meditatie tussen de 3 tot 11 minuten. Laat daarna je normale ademhaling rustig terugkomen. Ontspan. Welterusten. Of geniet van de rest van je dag!

Wekelijks een nieuwe meditatie

Voor degene die meerdere meditatietechnieken willen ontdekken hebben wij de Online Meditatie Coach gemaakt. Gedurende deze 40 dagen begin en eindig je iedere dag met een meditatie-oefening. Deze verschillen per week, zodat jij kunt ontdekken welke bij jou past. Meld je hier aan. Lees hier meer hoe het werkt.


Gepost onder Meditatie met de tags Mediteren en No stress

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties