fbpx
Ademhalingsoefening vuurademhaling

Vuurademhaling voor meer energie

Weinig kracht en energie? Of heb je het koud? Wakker dan met deze ademhaling je interne haardje aan. De vuurademhaling heet niet voor niets ‘vuur’-ademhaling. Je krijgt het gelijk warmer, voelt je energieker en krachtiger. En doordat je vanuit je navel werkt versterk je ook gelijk je core. Dubbel krachtig!

Een mentale en fysieke oefening

De vuurademhaling is zowel een mooie fysieke als een mentale oefening. Het vraagt evenveel van beiden. Fysiek zul je krachtiger in je core worden en geeft het je snel meer energie. Je voelt je krachtig en sterk. Mentaal is het ook een uitdaging, ten eerste om het goed te doen en ten tweede om het vol te houden. Zo versterkt het je mentale uithoudingsvermogen en voel je je zelfverzekerder.

Zoals gezegd, deze ademhaling kan in het begin een uitdaging zijn. Het is dan ook goed om deze ademhaling regelmatig te oefenen waarbij je eerst rustig begint en daarna pas je ritme opvoert. Ook kan het helpen om deze oefening de eerste paar keer liggend te doen zodat je goed de beweging van je buik voelt. Zodra je je comfortabel voelt met de ademhaling kan je deze adem zonder je hand op je buik doen.

Maandelijks nieuwe oefening in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief


Gepost onder Ademhalingsoefeningen met de tags Ayurveda en Energie

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties