fbpx
tiende huis

Carrière in de sterren: jouw tiende huis

Waarschijnlijk breng je het grootste gedeelte van je leven werkend door. Wel zo fijn om iets te doen wat dichtbij je hart ligt dus. Tel daarbij op een goede dosis passie, een kleine aanleg en heel veel plezier en je hebt een fijne baan gevonden. Zo ongeveer dan. De astrologische plaatsing van je tiende huis kan duidelijkheid geven hierin.

 

Oriental planet

Hoe vind je jouw tiende huis? Deze staat in jouw birth chart en kan je alleen zien als je jouw exacte geboortetijd weet. Natuurlijk zegt de plaatsing van je tiende huis astrologisch gezien niet alles. Je oriental planet bijvoorbeeld, die zegt ook veel over carrière en hoe je naar het leven kijkt. Deze planeet is de planeet die het dichtst bij de zon staat in het astrologisch wiel. 

Jouw complete chart

Wat je hier leest, is dus niet het volledige plaatje. Jouw complete chart kan wel duidelijkheid geven. Ben je hier geïnteresseerd in, dan kan je langsgaan bij een astroloog. Het tiende huis, oftewel Medium Coeli, gaat compleet over werk, carrière en waar de mogelijkheden liggen. Toch leuk om even naar te kijken dus. Laten we een voor een de mogelijke plaatsingen bij langs gaan.

Tiende huis in Ram

Pionier zijn vind jij totaal niet eng, nieuwe standaarden zetten ook niet. Je kan ongeduldig zijn. Daar kan je in gaan leren. Eerst even stilstaan, bekijken wat wel en niet werkt, voordat je jezelf ergens compleet ingegooid. Anders kan je jezelf hard tegenkomen. Werkplekken waar er op een of andere manier competitie is, zal je goed laten voelen.

Tiende huis in Stier

Je bent misschien niet de meest innovatieve persoon, maar hardwerkend ben je zeker. Let er wel op dat je niet te veel op jezelf focust. Delegeren mag ook en dat is een leerles voor jou. Je houdt van alles onder controle hebben. Artistieke banen, iets met buiten of de natuur, of financiële carrière zou goed kunnen passen bij jou.

Tiende huis in Tweeling

Verveeld raken gebeurt jou snel. Daarom heb je een plek of baan nodig die erg divers en experimenteel is. Ook heb je communicatieve vaardigheden die je kan inzetten. Op een bepaald punt in je leven, moet je misschien gaan kiezen tussen twee richtingen in je carrière. Banen die gaan om schrijven, spreken, reizen of onderwijzen passen goed bij jou.

Tiende huis in Kreeft

Zorgen voor anderen is jouw middle name. En dat kan best lastig zijn. Hoe vind jij de plek die echt bij je past? Je geeft zoveel om anderen en kan je ook te veel aantrekken van hun mening. In de zorg kan jij jouw ei helemaal kwijt. Ook in familie gerelateerde plekken, of een plek waarbij je anderen helpt. Zolang je maar niet jezelf kwijtraakt. Of vergeet. Zet jezelf op de eerste plek.

Tiende huis in Leeuw

Net zoals een Leeuw, houd je ervan om te pronken. Fijn als dat in je carrière ook een beetje kan. Je bent dol op complimentjes en waardering. Als je anderen leidt, kom je het beste tot je recht. Dit is ook een plaatsing voor beroemdheden, talent scouten of iets en publique.

Tiende huis in Maagd

Je werkt hard en bent praktisch ingesteld. Een baan waarbij je je hersenen kan gebruiken past goed bij jou. Vooral van gedetailleerde werkzaamheden word je blij. Routines vind je helemaal prima. Toch heb je een baan nodig die jouw op intellectueel niveau stimuleert. Coaching, organisator, boekhouder, accountant en banen rondom gezondheid kunnen passen bij jou.

Tiende huis in Weegschaal

Met een zakenpartner carrière maken past goed bij jou. Rechtvaardigheid heb je hoog zitten, samen met jouw oog voor esthetiek. Je kan ook erg charismatisch zijn, als je dat wilt. Twijfels over je werk, dat is niet onbekend voor jou. Let er wel op dat je niet te lang over dingen na blijft denken. Kunst, beauty, balans en relaties zijn carrière wise een match met jou.

Tiende huis in Schorpioen

Deze plek indiceert dat je een workaholic kan zijn. Je kan fel zijn over de dingen die je wilt op zakelijk vlak. Zo fel dat het richting manipulatie of grenzen overschrijden kan gaan. Een leerpuntje, misschien. Je bent intens en kan last hebben van mood swings, daardoor is het slim om te checken of je emoties niet de overhand nemen. Alles wat draait om integriteit, financien, real estate of  occult kan jou aantrekken.

Tiende huis in Boogschutter

De ultieme optimist, het kan lastig zijn om te gaan settelen op carrière vlak. Je staat open voor nieuwe kansen. Meerdere banen tegelijk hebben kan je leuker vinden dan de focus op een baan. Je hebt een natuurlijke aantrekkingskracht op mensen. Sales, reizen, schrijven of lesgeven is ideaal met deze plaatsing.

Tiende huis in Steenbok

Op carrière gebied ben je serieus. Jouw betrokkenheid wordt bewonderd. Hierbij mag je uitkijken dat je niet te veel hakken-in-het-zand wordt. De kans is groot dat je hard moet werken om je doelen te bereiken. Misschien komt succes later in jouw leven. Advocaat, alles omtrent recht of werken met het lichaam zijn vlakken waarop jij kan uitblinken.

Tiende huis in Waterman

Waarschijnlijk ben je nogal onconventioneel op professioneel gebied. Je weet wat je wilt en hoe je dat gaat bereiken. Het pad naar dat doel toe zal niet de meest logische zijn. In tegenstelling tot een Leeuw, hoef je niet in het publieke oog te opereren. Het liefst werk je alleen op een plek waar je werk wordt erkent. Technologie, wetenschap en humanitaire hulp kunnen geschikte banen zijn voor jou.

Tiende huis in Vissen

Dromen kan je als de beste. Wat je gaat doen als werk, is een moeilijkere zet. De vraag: ‘Wat ga ik worden als ik later groot ben?’ kan ook op latere leeftijd spelen. Daarbij ben je niet heel praktisch, dus zorg ervoor dat je op een plek zit waar dat niet hoeft. Schilder, schrijver, poëet en alles waar je romantisch en dromerig mag zijn, is jouw place to be. Ook een rol als adviseur of iets met healing kan goed passen bij jou.

Bron: Astrology Answers

Meer lezen over astrologie?

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties