Kahuna Massage

Kahuna Massage: Leven volgens de Zeven Kahuna Principes

8 maanden geleden had ik nog nooit van Kahuna massage gehoord, totdat ik het opeens overal tegenkwam. In boeken, op auto’s, posters op deuren. Ik deed er niks mee, totdat ik toe was aan iets nieuws. Ik had mijn baan opgezegd en voelde me opgelucht, maar toch ook wel ‘lost’. Een vriendin vertelde me dat ik een cursus moest gaan doen om mezelf terug te vinden en zo kwam ik uit bij Kahuna Massage. Ik had nog nooit een massage gehad, maar ik voelde erg sterk dat ik deze cursus wilde doen.

Wat is Kahuna?

Kahuna stamt af van Hawaï, het is bekend onder meerdere namen zoals Lomi Lomi. De Hawaiianen beoefenen dit duizenden jaren en het helpt het loslaten van emotionele blokkades, negatieve gedachtes en gevoelens. Toen de ontdekkingsreizigers voor het eerst aankwamen inHawaï, hebben ze Kahuna massages verboden omdat ze het effect niet konden bewijzen. Uiteindelijk in de jaren ’60 was het weer ‘toegestaan’.

De Zeven Principes

Kahuna spreekt over zeven Principes om vanuit te leven. Ze zijn vergelijkbaar met veel andere uitgangspunten vanuit bijvoorbeeld Yoga. Neem ze door en neem even de tijd om dit te vertalen naar jouw eigen leven.

IKE

De wereld is wat je denkt dat het is. Be aware.

Jouw perspectief. Geloof jij in een wereld vol liefde, dan zul je merken dat je dit terug krijgt. Je zal mensen zien glimlachen naar je op straat of een helpende hand krijgen. Geloof je dat er veel slecht is op de wereld, dan zal je misschien telkens de bus missen of een ‘chagrijnig’ persoon aan de telefoon hebben. Dus hoe zie jij de wereld?

KALA

Er zijn geen grenzen. Be free.

Je kan alles, zolang jij er maar in gelooft. Wat houd jij klein op dit moment? Jij kan die reis maken die je altijd al hebt willen doen. Je kan iets nieuws leren, ook al denk je misschien dat je er te oud voor bent. De enige grenzen die er zijn, zijn degenen die jij jezelf oplegt.

MAKIA

Energy gaat daar waar jouw aandacht gaat. Be focused.

De laatste tijd krijgt dit steeds meer aandacht. Onze gedachtes zijn zo sterk. En hoe vaak zijn die gedachtes wel niet negatief? We geloven niet dat we dit waard zijn, we geloven niet dat we het kunnen, we geloven dat we niet goed genoeg zijn. Wat als we deze gedachtes nou eens omdraaien naar positieve? Elke gedachte is energie, elke gedachte is iets wat we tegen onszelf zeggen.

Als wij constant tegen onszelf zeggen dat we het niet kunnen, dan gaan we daar op den duur in geloven. Dus zeg tegen jezelf dat je het waard bent en goed genoeg bent! Kijk jezelf in de ogen in de spiegel en spreek positief tegen jezelf.

MANAWA

Kracht zit in het NU. Be here.

We maken ons constant zorgen over morgen of piekeren nog over gisteren. Maar we kunnen het verleden niet veranderen en we weten niet wat de toekomst brengen zal. Leef elke dag voluit, in het moment. Want dat is het enige moment waarin je wat kunt doen of veranderen. Meer over dit? Lees dan het boek De Kracht van het Nuvan Eckhart Tolle.

ALOHA

Liefde is een bron van kracht. Be happy.

Aloha kennen we allemaal, zo begroeten mensen elkaar. Hoe mooi dat dit ‘Liefde’ betekent? Liefde, voel en ervaar jouw bron van liefde in jezelf en leef vanuit hier. Kijk en verbind met anderen vanuit deze bron van liefde. Besef dat wij die bron allemaal in ons hebben en hoe we elkaar kunnen helpen als we vanuit hier leven.

MANA

Alle kracht komt van binnen. Be confident.

Dit is onze oerkracht, ons vuur! We hebben allemaal een sterke levenskracht in ons en het ligt aan jou in hoeverre je dat laat zien aan jezelf en de wereld. Hou je jezelf klein door negatieve gedachtes of stap jij in je kracht en ga je staan voor wie je bent? Geloof in jezelf.

PONO

Effectiviteit is de maat voor waarheid. Be positive.

Het duurde even voordat ik deze zelf begreep, het klonk nogal ingewikkeld. Maar doe wat voor jou werkt, dat is het. Doe wat voor jou goed voelt. Is dat anders dan mensen om je heen? Voor jou voelt het goed en dat is wat telt. Via vallen en opstaan kom je dichtbij jouw PONO, je leert en groeit in jouw manier en jouw weg.

Volgende keer meer over Kahuna:)

Liefs,

Bianca

Bianca Hoogland

door Bianca Hoogland

Reacties