fbpx
Lente equinox

Lente equinox 21 maart 2019: start van de lente

Steeds meer van ons lezen de blogs over de maan en de invloed van de astrologische planeten op onze aarde. Zo bestaat er ook het verschijnsel: de equinox. Wanneer dag en nacht gelijk zijn. Wat deze lente equinox van 21 maart kan betekenen voor jou lees je in dit blog.

Wat is een equinox?

Een equinox is het tijdstip in het jaar dat de zon recht boven de evenaar staat. Tijdens een equinox is de dag ongeveer overal op de wereld gelijk, namelijk ongeveer een etmaal dag en nacht. De zon komt precies in het oosten op, en gaat in het westen onder. Dit vindt twee keer per jaar plaats. Één keer rond 20 maart en één keer rond 23 september. Dit valt ongeveer samen met de start van de herfst en lente. Daarom wordt de maart equinox op het noordelijk halfrond ook wel lente-equinox genoemd, en de equinox in september herfstequinox. Op het zuidelijk halfrond is dit precies andersom

Inzicht 1: Een nieuw begin

De lente equinox vindt plaats in ram, het eerste teken van de zodiac. In veel astrologische tradities wordt deze equinox dan ook wel als het astrologische nieuwjaar gezien. Nu is het dus de tijd om nieuwe zaadjes voor het aankomende jaar te planten. De energie van ram geeft ons het vuur dat nodig hebben om te gaan in de richting dat we willen! Het is een mooi moment om verantwoordelijkheid te pakken voor wat jij wilt, en dingen los te laten die je tegenhouden om daar te komen.

Inzicht 2: Balans in ons leven aanbrengen

Tijdens een equinox zijn dag en nacht precies in balans. Dit is dan ook het moment om ons leven in balans te brengen. Ook worden we eraan herinnerd dat we alleen de dag kunnen waarnemen, doordat er nacht is en vice versa. Dat betekent dat we zowel het donker als het licht nodig hebben om in balans te zijn.

When we embrace this idea of wholeness or oneness, we are able to see things in a new way and really feel the connectedness of it all.- Forever Consciousness

Inzicht 3: Healing is een thema

De zon in ram staat gelijk met Chiron, die bekend staat als ‘wounded healer’. Dit betekent dan ook dat healing een thema voor ons allemaal is de komende maanden. Vraag jij eens af wat jij nog wilt helen, en wat wil je daaraan doen? Is er ook iets wat je in je relaties kunt helen? En hoe zit heling er voor jou uit? Misschien ook mooi om eens met een vriend(in) te bespreken.

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events. 

bron: Moonology, Forever Consciousness

Meer over astrologie?


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tag Astrologie

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties