fbpx
mercurius retrograde vissen 2019

Mercurius retrograde in Vissen 5 maart 2019

Vanaf vandaag begint Mercurius retrograde.  Een periode waarin Mercurius, de planeet van communicatie, reizen en technologie optisch gezien verkeerd staat. Een Retrograde is een periode van reflectie en terugblikken, waarin we naar binnen mogen keren. De Mercury Retrograde staat nogal slecht bekend – denk aan telefoons die opeens kapot gaan of vertraagde treinen.  Al die dingen zijn er juist om ons te helpen. We krijgen persoonlijke inzichten die ons verder kunnen helpen. Of we die kunnen ontvangen, dat is de vraag. We delen drie inzichten, om je wegwijs te maken.

 

Mercurius retrograde in Vissen

Deze Mercurius retrograde staat in waterteken Vissen en loopt van 5 maart tot 28 maart. Vanaf 19 februari begon de eerste schaduwperiode en konden we we al proeven van deze transitie. De nasleep, oftewel de tweede schaduwperiode, loopt tot 16 april.

Zijn al die dagen dan gevuld met miscommunicatie, kapotte telefoons en mails die niet aankomen? Nee hoor, dat valt allemaal wel mee. Bovendien heb je al een voorproefje kunnen ervaren, dus kreeg je (onbewust) al een idee van de miscommunicatie of technische problemen die je kan gaan ervaren.

Inzicht 1: Blijf bewust bij jezelf

Tijdens deze retrograde staat mercurius in het gevoelige teken Vissen. Op het vlak van gevoelens, percepties en spiritualiteit kunnen er dus onduidelijkheden of miscommunicaties ontstaan. Doordat Mercurius conjunct Neptunus staat, kan ons denken negatief beïnvloedt worden. Miscommunicatie, irrationaliteit, verwarring, angst en paranoia kan ons beïnvloeden. Blijf bij jouw bewuste zelf.

Elke retrograde wordt er een les zichtbaar die je mag leren.

Inzicht 2: Vertrouw op jouw eigen waarheid

Hierdoor is het belangrijk om bewust te zijn van leugens, onwaarheden, bedrog, anderen of jezelf voor de gek houden. Ook kan je te maken krijgen met geheimen, bijvoorbeeld ontdekken dat iemand vreemd gaat. Blijf dan ten alle tijden je morele kompas gebruiken en juist handelen – om schandalen te voorkomen. Vertrouw op jouw eigen waarheid.  

Inzicht 3: Verkrijg waardevolle inzichten

Gelukkig is het niet allemaal bedrog en ellende. Door de invloed van Mercurius als zij direct staat, dus niet in retrograde, kunnen we waardevolle inzichten verkrijgen. Zie een retrograde periode als een tijd waarin alle pleisters van oude wonden worden getrokken. Nadat de wonden zichtbaar zijn, kunnen we inzien hoe we deze mogen helen. De kans is groot dat er na de retrograde dus steeds meer helderheid komt. Meditatie, dromen, astrologie en tarot helpen je hierbij.

Alles gebeurt om jou te helpen

Zo, nu ga je met iets meer voorbereiding mercurius retrograde in. Vaak is er elke retrograde een thema dat voor jou persoonlijk speelt. Leuk om eens naar te kijken. Zelf heb ik bijvoorbeeld gereisd tijdens een mercurius retrograde, waarbij het openbaar vervoer helemaal misging. Dat was een les voor mij om te vertrouwen op mijzelf en in het leven algemeen. Houd in gedachten: alles gebeurt om jou te helpen.

Meer lezen over astrologie?

 

 

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties