fbpx
nieuwe maan

Nieuwe maan (solar eclipse) in Vissen, 26 februari 2017

Het is vandaag nieuwe maan. De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen. Je intenties neerzetten van wat je wilt creëren in je leven, die je weer met de volgende volle maan kunt meegeven. Dit keer staat zij in Vissen. Lees hier wat dit betekent.

Inzicht 1: we sluiten hoofdstukken af    

Ook al staat de nieuwe maan voor het zetten van nieuwe intenties, wensen en richtingen, deze keer zijn we daarbinnen bezig met het duidelijk afsluiten van een aantal belangrijke hoofdstukken in ons leven. We zijn ofwel te moe om er nog energie in te stoppen – we kunnen letterlijk niet meer en durven daardoor eindelijk los te laten. Of we zijn vol rebelse energie en hebben nu eindelijke de kracht om energiezuigende koorden door te knippen.

Inzicht 2: ruimte voor nieuwe keuzes en koersen

Wanneer we durven loslaten ontstaat er kracht en vertrouwen, en met name ruimte voor nieuwe wendingen en paden. Daarvoor is ook doorzettingsvermogen en een bepaalde warrior heart voor nodig. We weten nooit of een keuze echt goed of kwaad is, wel weten we of we ons hart erin hebben zitten. En als we die volgen kunnen we alle consequenties van onze keuzes aan. De komende zes maanden worden we uitgedaagd en gesupport in het maken van keuzes die we eerder niet durfde te maken. Maar het zal je blik verruimen, je leven verrijken. Go fot it!  

The challenge is to stand firm despite it and make the change that liberates possibility and releases potential.

Inzicht 3: droom maar verzink niet

Dromen zijn fijn en belangrijk, maar deze nieuwe maan in vissen vraagt van ons er niet in te blijven hangen. Aan de andere kant van een droom staat illusie. Wat is waar en wat is een illusie? Een vraag waar we nu scherp op moeten zijn. Durf de waarheid onder ogen te komen en ga hem aan. Alleen dan kunnen we situaties werkelijk veranderen. Let wel, omdat deze nieuwe maan een laatste in een series van loslaten is, kan het als een explosie aanvoelen. Vecht niet te hard, ook al voel je boosheid. ‘Vecht’ eerlijk en vanuit je hart, dan zal alles op zijn plek vallen. Laat je niet uit het veld slaan, maar sla niet alles om je heen neer. We can do this!

Happy new moon!!

Wij halen deze wijsheid elke maand van de fijne site Mystic Mamma. Zie hier hun uitgebreide blog over deze nieuwe maan in Vissen.

Lees hier meer over de verschillende standen van de maan en hier een mooi nieuwe maan en volle maan ritueel.


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tag Volle maan

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties