volle maan in kreeft

Volle maan in Kreeft, 2 januari 2018

Het is weer volle maan. Altijd een mooi moment om even stil te staan bij wat zich in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment. 2 januari is het volle maan en staat zij in het teken van Kreeft. Het is dit keer een supermaan. Lees hier wat dit betekent.

Inzicht 1: gebruik je verhoogde sensitiviteit

Deze super volle maan staat in het teken Kreeft, ook wel het moeder-teken genoemd. Het is daarmee een verzorgende en vruchtbare volle maan. Eentje die ons voedt, stabiliseert en beschermt. Een mooie, veilige tijd om onze verhoogde sensitiviteit en gevoeligheid de ruimte te geven, zodat onze intuitie kan floreren.

Inzicht 2: omarm de dualiteit

Deze volle maan laat naast zijn verzachtende moeder kant ook een andere kant van zich zien: directheid. Dit kan zowel tegen je werken als in je voordeel. Als we de dualiteit – van gevoelens en hersenspinsels – durven omarmen dan kan het hele mooie dingen opleveren. Meer dan anders wordt het duidelijk wat we in het voorgaande jaar hebben geleerd en mogen ervaren van wat niet goed voor ons is. Laat het los! Deze maan dwingt ons met een zachte, maar duidelijke en directe hand (van de moeder) om datgene los te laten wat ons niet meer dient. Durven we dit niet, dan is karma a ‘bitch’ en komt ze nog een rondje langs dit jaar. Ontken het niet, ga het aan. En wees daarin wel ook een beetje lief voor jezelf. Direct maar liefdevol….

Use this Full Moon to get over fear, and find a more gentle or harmless way of interacting with others, as well as yourself.

Inzicht 3: neem de tijd voor jezelf

Deze super volle maan laat ons ook zien dat we echt de tijd voor ons zelf mogen nemen. Als je merkt dat je veel tijd spendeert aan het zorgdragen van anderen, dan is dat  een prachtig gegeven maar misschien niet het allerbeste moment. Het is echt tijd om een stapje terug te doen, naar binnen, naar jezelf. Je eigen gezondheid zal in het begin van 2018 alle tijd en ruimte nodig hebben; essentieel voor een goede start van het nieuwe jaar. Luister naar alle signalen die op je pad komen, zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als intuitief. Door jezelf even op de eerste plaats te zetten kunnen we gaan bouwen en manifesteren op wat we in 2017 hebben geleerd. Zo wordt het een liefdevol jaar…..

There is no guesswork when it comes to this Full Moon, so trust whatever signs come your way and be open to following your feelings.

Happy full moon!!

Wij halen deze wijsheid elke maand van de fijne site Mystic Mamma. Zie hier hun uitgebreide blog over deze volle maan in Kreeft. En dit keer haalden we ook mooie inzichten bij Forever Conscious.  

Lees hier meer over de verschillende standen van de maan en hier een mooi nieuwe maan en volle maan ritueel.


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tag Volle maan

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties