fbpx
volle maan in ram

Volle maan in Ram, 5 oktober 2017

Het is weer volle maan. Altijd een mooi moment om even stil te staan bij wat zich in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment. 5 oktober is het volle maan en staat zij in het teken van Ram. Lees hier wat dit betekent.

Inzicht 1: er is niet één waarheid, samen kom je tot meer

Naast de volle maan in Ram zitten we nu ook in het teken weegschaal, die o.a staat voor ‘waarheid’. Deze volle maan kunnen we getriggered worden om alleen maar vanuit onze eigen waarheid te willen leven. Het is goed om te weten wat jouw waarheid is, maar zo heeft ieder ander ook zijn eigen waarheid. Daarin gaat het om tot elkaar te komen, zonder afbreuk te doen aan jezelf. Communicatie is hierin cruciaal. Sta open voor andere perspectieven, luister en praat met tact en genade. Zie in anderen een spiegel die je wat leert. Ram niet overal doorheen, maar gebruik de assertiviteit van Ram om samen tot het mooiste te komen.  

Are we taking out our unprocessed anger and rage on others- or are we using partnership and relationship as a mirror to see our own reflection.

Inzicht 2: zet je boosheid om in waardevol inzicht

Geef je woede en geïrriteerde emoties niet de vrije loop maar transformeer ze naar waardevolle inzichten. Realiseer je dat er meerdere vormen zijn om deze vurige emoties om te zetten, zodat je er juist baat bij hebt en van kan groeien. Ventileren lijkt fijn, maar is van korte duur. Durf te gaan voor lange termijn winst. Dus onderdruk ze niet, maar erken ze en spreek ze met waardigheid uit en deel ze met compassie. De combinatie ram & weegschaal helpt om ons vurige emoties te balanceren en ze te transformeren naar puurheid en schoonheid. Belangrijke kenmerken van weegschaal.

Inzicht 3: sta in je innerlijke kracht, hoe klein die ook soms lijkt te zijn

Ram is vurig en transformerend. Deze kracht zit allemaal in ons en deze volle maan vraagt om dit in te zetten. Stap uit je schaduw en ga staan voor wie je bent. Dit hoeft niet groots en meeslepend, dit mag juist ook klein en intiem. Het gaat om jouw balans, om jouw pure innerlijke kracht. Laat je niet door anderen of je omgeving beïnvloeden, blijf bij jezelf. Vanuit die kracht kunnen we namelijk open en opbouwend weer naar buiten treden. Door in je licht te staan gaan de deuren die je wellicht tot nu toe ontliep, niet zag of juist probeerde te forceren….opeens open. En vergeet niet: kwetsbaar is niet zwak, en simpel is niet gering noch onbelangrijk.

There are always going to be things that you have to overcome or things that are going to get you down, but when you believe in yourself, when you tune into your heart’s desire and know yourself, anything is possible.

Happy full moon!!

Wij halen deze wijsheid elke maand van de fijne site Mystic Mamma. Zie hier hun uitgebreide blog over deze volle maan in Steenbok. En dit keer haalden we ook mooie inzichten bij Forever Conscious.  

Lees hier meer over de verschillende standen van de maan en hier een mooi nieuwe maan en volle maan ritueel.

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties