fbpx
law of attraction

Wat is de law of attraction: de wet van de aantrekkingskracht

De law of attraction. Misschien heb je er weleens van gehoord: de wet van de aantrekkingskracht. Maar wat betekent deze ‘wet’? Hoe werkt het? En hoe kan je er gebruik van maken om te manifesteren wat jij wilt?

Wat is de law of attraction: De wet van de aantrekkingskracht

De wet van de aantrekkingskracht is de mogelijkheid om in ons leven aan te trekken waar we ons op focussen. Wat hier staat is dat uiteindelijk alle gedachten veranderen in dingen. Als je focust op negativiteit, zal dit zo blijven. Als je aandacht geeft aan je positieve gedachten en de doelen die je hebt, zal je een manier vinden om deze te behalen.

Simply put, the Law of Attraction is the ability to attract into our lives whatever we are focusing on. – The Law of Attraction

Hoe werkt de law of attraction: de wet van de aantrekkingskracht

Het is een van de grootste mysteries van het leven. Het kan ook echt een enorme impact op je leven hebben dat je bewust of onbewust gedachten en gevoelens de ‘wereld instuurt’ en dus meer daarvan terugkrijgt in je leven.

Je kan zelf je eigen leven creëren met de law of attraction

Dit schreef ik al een keer eerder. Alles wat er in jouw leven is dat heb je zelf gecreëerd. En je kan dus ook alles laten verlopen zoals jij het wilt. Saskia schreef het ook al in haar blog over manifesteren.

Dat wat je als negatief ervaart trek je ook zelf aan

Als je bovenstaande realiseert: Jeah! Maarrrr…. de dag nadat ik me realiseerde dat ik zelf alle goede dingen voor mezelf manifesteer, kwam het besef dat dit dus ook geldt voor de zaken die ik als niet fijn ervaar. Het externe wat er gebeurt overkomt me dus niet, maar dat heb ik zelf aangetrokken. Ineens zoveel verantwoordelijkheid over je eigen leven. Het enige wat je kan doen is jezelf vertrouwen. Mij helpt het om me te realiseren dat alles wat ik ervaar me helpt om te groeien of iets te leren! Dit blog schreef ik toen over vrijheid.

Een oefening voor de law of attraction: de wet van de aantrekkingskracht

Dit kan je doen door middel van visualisatie met jezelf.

  1. Ga op een rustige plek zitten
  1. Doe je ogen dicht en stel je voor waar je over een jaar wilt staan
  1. Maak het zo specifiek mogelijk! Vraag je af hoe het eruit ziet, hoe het ruikt, welke kleuren zie je, welke personen zijn erbij?
  1. Hou je aandacht bij het plaatje van WAT je wilt. Jij hoeft niet te bedenken hoe je het wilt!
  1. Schrijf op een papiertje wat je hebt gezien en wat je voor je ziet.
 1. Bekijk dit dagelijks, wekelijks of maandelijks. Zie het plaatje voor je als op de fiets zit of ergens staat te wachten. Misschien wil je het zelfs wel delen met vrienden?

Tips voor manifesteren

  • Laat je niet ontmoedigen! als je een berg met goud voor je ziet en je hebt het niet morgen, geef jezelf ook de tijd om het te creëren
  • Vraag om iets wat je echt diep van binnen wilt, iets wat resoneert met je
 • Bedenk wat je wel wilt! Dus stel je niet iets voor wat je niet wilt. Het universum hoort het woordje niet, niet. Dus dan krijg je wat je niet wilt.

Wat je zegt ben je zelf!

Wat betekent dit voor je dagelijkse leven? Precies ja: wat je zegt ben je zelf! Dat wist je als kind al. Dat je mag dromen, en af en toe lekker de idealist mag uithangen. En al het fijne wat je nu ervaart heb je zelf gecreëerd! Wow!

Meer leren over manifesteren?

Op Instagram kun je mij volgen @willemijnwelten daar deel ik gratis tools & tips HOE je kunt manifesteren!

 

 


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tag Energie

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties