fbpx
Inger Vierhout

#37: Inger Vierhout: Alle kansen met beide handen aanpakken

Iedere week delen de vrienden van House of Awareness hun visie op bewustzijn. Deze week is het de beurt aan Inger Vierhout; het leukste schrijfwonder in de fitsociety van dit moment. Geen stukje tekst laat ze heel; pakkend, interessant maar vooral heel herkenbaar. Als blogger, bootcamp coach en wijsneus wandelt ze door het leven. Lees hieronder meer over deze fanatieke enthousiasteling.

Enthousiaste aanpakker

Hi allemaal, ik ben Ingèr en ook deze (bijna) irritante enthousiasteling meldt zich als fan en vriendin van House of Awareness! Ik ben een wijsneus/blogger/bootcamp coach/content marketeer in één en je vindt mijn enthousiasme op Instagram, op mijn website en eigenlijk in alles wat ik doe. Ik pak het liefst alle mogelijkheden, kansen en klusjes met beide handen aan en probeer mezelf élke dag te verbazen. Klinkt een beetje gek, maar daar komt het op neer.

Ik was een naysayer

Van nee-knikkende puber met een iets te negatief zelfbeeld en veel te weinig eigen keuzes, veranderde ik door hard werk langzaam in een fittie (mag ik dat zo zeggen?) met heel veel levenslust en zelfstandigheid. Door te kiezen voor gezondheid en mezelf, belandde ik op een veel betere plek: ik werd meer mezelf.

Bewustzijn’s definitie is letterlijk: ‘het besef dat je er bent’

Wat bewustzijn voor mij betekent?

Je ding doen. Je eigen keuzes maken. Bewust voor jezelf kiezen. Er altijd alles uit (willen) halen. Het onderste uit de kan halen. Op tijd ja en nee knikken. Voor mij betekent bewustzijn een heleboel, maar het is vooral iets waar ik veel meer aandacht aan wil besteden. Bewustzijn’s definitie is letterlijk: ‘het besef dat je er bent’. Ik heb (nog) geen inspirerend reisverhaal zoals Marissa door Nepal, maar denk wel hetzelfde. Je beseft dat je er bent, óf niet en je laat het allemaal langs je heen gaan.

Begrijp me niet verkeerd

Ik ben me ook niet altijd bewust van alles wat ik doe, maar (meer) bewustzijn kun je ontwikkelen en dat gaat, net als fietsen en in mijn geval minder snoepen, met vallen en opstaan. Ik denk dat we ons veel meer moeten richten op alles wat we kunnen, doen en écht willen, in plaats van op de dingen die horen, moeten of die we niet hebben en niet durven. Ik vind vooral dat we veel vaker moeten kiezen voor enthousiasme, positiviteit en glimlachen. Er écht bewust voor kiezen, dat kan! Weten we dat überhaupt wel?!

Mijn laatste aha momentje?

Bij iets wat motivational speaker Pete Cohen zei tijdens zijn presentatie, hij zei: ‘we learn by falling forward’. Ik herhaal even met effect: We learn, by falling foward. En dit vulde hij aan met een speech over ‘burning desires’ en dat zorgde voor kippenvel en nieuwe energie. En óf ik volledig bij bewustzijn was op dat moment!

Marissa Klouwer

door Marissa Klouwer

Reacties