fbpx
Pleun Peters

#47: Pleun Peters: Lekker zweven met beide benen op de grond

Sinds twee weken hebben we weer een nieuw bewoner in ons huis! Lieve Pleun stuurde ons een mailtje met Nieuwe maan en we waren direct verkocht. Binnenkort gaan jullie meer van haar zien in onze vlogs! Want Pleun is onze vlog-koningin.

Racen op Nederlandse bodem

Mijn naam is Pleun, 22 jaar en geboren en getogen in het mooie Nijmegen. Sinds kort kom ik (met een big smile) bij House of Awareness over de vloer en gaan we onze krachten en liefde bundelen. Vorig jaar heb ik de opleiding Toegepaste Psychologie afgerond en na een geweldige reis door Azië sta ik weer met beide voeten op Nederlandse bodem. Ik lees, sport veel, hou van het water en mijn racefiets, luister veel muziek, eet elke dag pindakaas en heb een kat die Gabbertje heet.

Help me universe!

Zo. Nu even terug naar de essentie (want hey, daar draait het tenslotte allemaal om!). Wat begon met een soort after-study-travel-helpme-struggle is uitgemond tot iets heel moois; namelijk het besef dat echt alles wel op je pad komt wat je nodig hebt als je er maar voor open staat, je intenties uitzet en er vertrouwen in hebt (‘’help me, universe!’’). Waar ik vroeger al mijn intuïtie in m’n oor hoorde tetteren, luister ik er nu ook daadwerkelijk naar en kijk waar het me heeft gebracht.

Ook al weet ik heel goed wat allemaal wel en niet goed voor me is. Het daadwerkelijk toepassen in een druk leven waarin van alles van je verwacht wordt is nog verdomd lastig.

Mediteren in de kroeg

Vroeger als klein meisje (niet dat ik nu heel groot ben..) wist ik al dat ik psycholoog wilde worden en was ik al veel bezig met gevoelens, mensen, gedachten, dingen uitpraten etc. Al was het toen allemaal wel wat overweldigend, want hoe ga je daar (in godsnaam) mee om; al die prikkels en gevoelens?! De afgelopen jaren heb ik me hierin heel erg ontwikkeld en er echt mijn kracht van gemaakt. Ik vind het nog steeds allemaal reuze interessant en heb hierin nog steeds veel te leren. En ook al weet ik heel goed wat allemaal wel en niet goed voor me is (dat ik misschien beter een avondje kan gaan lezen in plaats van weer biertjes drinken in de kroeg, een momentje pakt om te mediteren in plaats van New Girl kijken); om het ook daadwerkelijk toe te passen in een druk leven waarin van alles van je verwacht wordt is nog verdomd lastig.

Lekker zweven met beide benen op de grond

Bewustzijn betekent voor mij eerlijk durven kijken naar jezelf, naar wat je nodig hebt en accepteren wat je daarin allemaal tegenkomt. Daarnaast vind ik humor en luchtigheid heel erg belangrijk hierin omdat je anders jezelf helemaal kan verliezen. Lekker zweven maar wel met beide benen op de grond blijven! Wat ik allemaal tegenkom daarin, wat naast soms confronterend vooral ook mega leuk en fijn is, ga ik met jullie delen <3

 

Wil je Pleun ook welkom heten? Stuur haar dan een berichtje via Facebook :).

Jamila Vriesman

door Jamila Vriesman

Reacties