fbpx
Baking power

#48: Baking Power: Hoe muffins perspectief kunnen bieden

Drie weken geleden deed ik mee met een winactie op Facebook waarbij je muffins kon winnen. Nou houden wij van muffins, maar vooral de missie van het bedrijf, Baking Power, en de meiden erachter spreken ons aan. Daarom hebben we ze gevraagd om te hun visie te delen met ons.

Wie zitten er achter Baking Power?

Baking Power is een sociale onderneming in Amsterdam, die zich inzet voor de empowerment van vrouwen die slachtoffer zijn geweest van mensenhandel. Het is belangrijk dat deze vrouwen weer perspectief krijgen, uit hun sociale isolatie kunnen stappen en op een positieve manier weer deel uit kunnen gaan maken van de maatschappij. Om deze reden bakken wij samen met hen muffins op basis van échte ingrediënten. Deze verkopen wij inmiddels op acht locaties in Amsterdam en de winst wordt in hen geïnvesteerd. Onze missie is het bieden van een baan aan deze vrouwen zodat zij echt economisch zelfstandig kunnen worden.

Bewustzijn van je omgeving geeft ‘power’

Wij zijn een team bestaand uit drie studenten. Een hart voor ondernemen ontbreekt ons niet en we zijn allen erg bewust van onze omgeving. Om ons heen spelen zich veel dingen af die worden gelabeld als ‘probleem’. Wij zien deze ‘problemen’ juist als kansen voor anderen om hun creativiteit in te zetten en er iets positiefs van te maken, wat anderen in onze maatschappij weer helpt. Het is geweldig om te zien hoe nieuwe creatieve ideeën anderen beïnvloedt maar ook onszelf. Je wordt constant getriggerd om meer uit jezelf te halen. Wij empoweren anderen en zij empoweren ons!

Maar waarom zijn we hiermee begonnen?

Wij vinden het belangrijk om iets terug te kunnen geven aan de maatschappij. Er is sprake van zoveel creatieve en innovatieve ideeën, die het waard zijn om uit te voeren. Niet geschoten is altijd mis! We hopen dat deze mindset en de acties die daaruit voortvloeien, de vrouwen met wie wij werken inspireert, zowel als andere jonge mensen om ons heen.

We zijn jonge studenten, maar dat weerhoudt ons er niet van het beetje dat we tot nu toe hebben meegekregen te delen met anderen.

Inspiration = Elevation

Wat inspireert ons het meest? Zien hoe de vrouwen echt uit hun comfortzone stappen, zichzelf meer openstellen en initiatief nemen. Zo is onder andere één van de vrouwen, die lange tijd bij ons heeft gebakken en zoveel meer wilde leren, nu een stagiair bij een restaurant in Amsterdam. Ze was ontzettend gemotiveerd geraakt en heeft veel durf getoond bij het nemen van deze stap. Zien dat met zoiets simpels en leuks als samen muffins bakken vrouwen motiveert, ja dat inspireert ons.

Empowerment voor jou!

Wat kunnen wij meegeven uit onze ervaringen? Kijk goed om je heen. Wees bewust van wat er om je heen gebeurt en wees ook bewust van je eigen kracht. Hoe zou je deze het beste kunnen inzetten. Het hoeft niet groots en helemaal uitgewerkt, maar werk wel met een doel.  Geloof erin en laat je creativiteit erop los. Ervaar hoe simpele dingen, die we soms over het hoofd zien, de kansen om ons heen laten uitbloeien tot succes.

Wij zijn dankbaar voor…

Deel uit kunnen maken van dit verhaal. Iets kunnen betekenen voor deze vrouwen. Alle hulp die we ontvangen, om dit te kunnen blijven realiseren. Mensen die in ons geloven en in deze vrouwen geloven.

Weten wat wij doen en hoe jij deel uit kan maken van dit verhaal? Neem een kijkje op onze Facebookpagina @bakingpowerNL of op onze website.

Wij zien een trend dat mensen steeds meer hun gevoel gaan volgen en iets gaan doen waarvan ze geloven dat het bijdraagt aan een betere wereld.

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties