fbpx
Maria-Christina Kool

#56: Maria-Christina Kool: Weggegaan om thuis te komen

Het afgelopen jaar is voor Maria-Christina het jaar geweest waarin alles is veranderd en ze meerdere malen (soms hardhandig) is wakkergeschud. Ze heeft haar baan opgezegd en alles achter zich gelaten om haar hart te volgen. Na yogales te hebben gegeven op Bali, Ibiza en Costa Rica heeft ze ten slotte haar nieuwe thuis gevonden, op Ibiza. Yoga en schrijven zijn haar twee passies en in beide heeft ze een manier gevonden om haar gevoel te uiten. Wij zijn mega dankbaar dat ze haar mooie verhaal met ons wilt delen. En we hopen nog veel meer van haar liefde voor woorden en yoga te horen!

Met die ene muisklik terugkeren naar mezelf

Precies één jaar geleden zat ik werkloos thuis op de bank. Ik heb naar mijn intuïtie geluisterd en ontslag genomen, now what?! Iedereen vertelt je dat je naar je gevoel moet luisteren, maar niet hoe het vervolgens verder zal gaan. Met een onzekere toekomst in het vooruitzicht begon ik steeds meer te twijfelen aan mijn verstand. Me niet beseffende dat ik met die ene muisklik – waarmee ik me nog geen week eerder inschreef voor een yoga teacher training op Bali – het startsein had gegeven voor een reeks serendipity-momenten die zou leiden tot het leven van mijn mooiste leven en de terugkeer naar mezelf. Dat het universum overvloedig is voor de dromers die de roeping van hun ziel volgen, is iets wat ik zelf heb mogen ervaren.

Langzaam aan het ontwaken

Als kind heb ik me altijd anders gevoeld. Ik was erg gevoelig en sloot me vaak op om boeken te lezen en na te denken. Vragen als ’Waar komen we vandaan?’ en ‘Met welk doel zijn we hier op aarde?’, konden me dagenlang bezighouden. Gevoeligheid werd (en wordt) helaas niet altijd beloond in onze huidige maatschappij. Om mezelf te beschermen sloot ik mij af voor deze gevoeligheid en probeerde ik later mijn plek te vinden als jurist in Amsterdam. Daar kon ik echter niet goed aarden en ik werd vanbinnen steeds ongelukkiger. Dit is niet jouw leven, zei een stemmetje in mijn achterhoofd telkens weer. Het stemmetje transformeerde van zacht gefluister naar hard geschreeuw en ik wist dat het niet goed zou eindigen wanneer ik op deze manier door zou gaan. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik vertrokken, zonder goed te weten waarheen.

Leap and the net will appear

Serendipity

Tijdens mijn yoga opleiding op Bali begon ik het contact met mezelf langzaam te herstellen. Er was eindelijk weer ruimte voor gevoeligheid en authenticiteit. Ik begon me gelukkig te voelen en dit keer kwam het geluk van binnenuit. Er was geen weg meer terug, maar ik had hier ook geen werk. Afwijzing na afwijzing stroomde binnen. Maar precies twee dagen na het behalen van mijn diploma ontving ik een bericht van een yogaschool. Één van de docenten was ziek geworden en ik mocht lesgeven. Noem het toeval, noem het synchroniciteit, feit is wel dat vanaf het moment dat ik naar mijn hart begon te luisteren, nieuwe kansen zijn blijven binnenstromen. Er zit magie in het ondernemen van actie, en als je je durft open te stellen en ook naar je gevoel durft te handelen, kun je nog eens verrast worden door de mogelijkheden die zich op wonderlijke wijze beginnen te manifesteren.

Maria-Christina Kool

Van buiten naar binnen

De grote paradox is dat mijn meest verre reis ooit, uiteindelijk een grote inwaartse reis bleek te zijn. Intens dankbaar ben ik dat het leven me via vele omwegen uiteindelijk terug bij mezelf heeft gebracht. Ik ben nog lang niet uitontwikkeld en ik blijf elke dag leren van de mensen om me heen. Iedereen heeft een eigen verhaal en van iedereen kan je iets leren wanneer je je daarvoor openstelt. Gedurende lange tijd zocht ik naar oplossingen buiten mezelf. Als mijn leven perfect zou zijn, dan pas kon ik gelukkig zijn. Terwijl alles al perfect is zoals het is. Het ware geluk bestaat eruit niet te verlangen naar een andere toestand van zijn. Het zit in het ontastbare en je kunt het vinden door bij jezelf naar binnen te kijken.

Maria-Christina Kool

Home is where the heart is

Inmiddels woon ik op Ibiza en daar ben ik werkzaam als yoga teacher en als Ayurvedic lifestyle-consultant. Door eerst mezelf te helen, ben ik nu in staat andere mensen te helpen. Het is mijn visie dat door mensen op een holistische wijze te benaderen (integratie van lichaam, geest én ziel), mensen weer in contact komen met hun eigen diepste waarheid en zo meer vanuit hun hart kunnen gaan leven. Met die missie ben ik ook de blog www.yoga-inspiration.com gestart. Ik geloof dat binnen onze huidige maatschappij, waarin verharding aan de orde van de dag is, de behoefte naar bezinning en verdieping fluisterend aan het ontwaken is, juist in deze tijd. Ik zie het dan ook als mijn roeping om mijn steentje bij te dragen aan dit collectieve ontwaken. Uiteindelijk is iedereen verbonden en zijn wij allemaal onderweg, onderweg terug naar huis.

door Jane Shaw (admin)

Reacties