fbpx
Martine Hilverda

#61: Martine Hilverda: Zweven door het leven met je voeten op de grond….

Hoi! Ik ben Martine Hilverda, net 30 geworden en woon met super veel plezier samen met vriendlief en twee katten in Amsterdam. De helft van het jaar wonen we grotendeels in ons strandhuisje tussen Zandvoort en Bloemendaal. Jep, I know, super chill! Ik word heel erg blij van zand tussen mijn tenen en wind door mijn haar.


Zweven met mijn voeten op de grond

Ik werk als yogadocent (vinyasa, yin en kinderyoga) in Amsterdam, daarnaast ben ik werkzaam als kindercoach bij een welzijnsorganisatie. Naast de yogalesjes die ik geef organiseer ik regelmatig leuke en ontspannende workshops, op www.martinehilverda.com vind je hier meer informatie over. Naast yoga, bewustzijn en nog meer zweefspul hou ik ook heel erg van grappen maken over mijzelf, van dansen tot de zon opkomt en lekkere wijntjes. Het moet wel een beetje in balans blijven; ik zweef door het leven, met mijn voeten op de grond.

Op mijn zeventiende volgde ik mijn eerste yogales, ik zat toen niet lekker in mijn vel, was oververmoeid en had nergens zin in. Ik vond het een hele fijne ervaring, niets hoeven, alles was goed/ mocht er zijn. Een oefening in bewustwording. Daarna had ik een haat-liefde verhouding met mijn yogamat, soms heel fanatiek, dan weer maanden niet. Inmiddels kan in niet meer zonder, ik voel mij altijd beter als ik van de mat afstap.

Martine Hilverda

Een sterk vertrouwen dat ik op het goede pad ben

In mijn werk als kindercoach merkte ik vaak hoe gespannen kinderen zijn, onverklaarbare buikpijn/hoofdpijn hebben, ‘s nachts niet kunnen slapen, etc. Ik bedacht mij hoe fijn het zou het zijn om deze kids iets van ‘yoga’ mee te geven. Hierdoor ben ik een kinderyoga docentenopleiding gaan volgen. Alles wat ik hier leerde viel op zijn plek, hier wilde ik meer van… Ik begon kinderen les te geven en volgde ondertussen een vinyasa en yin teacher training. Deze opleidingen hebben mijn kijk op het leven totaal verandert.

Mijn yogaleraar Johan Noorloos is hierin een enorme inspiratiebron geweest. Een onwijs lieve en grappige man, die zulke mooie levenslessen deelt. Ik ben meer vanuit mijn hart gaan leven en voel sindsdien zo’n sterk vertrouwen dat ik op het goede pad ben. Hierdoor besloot ik minder in loondienst te gaan werken en meer moois als zzp’er te creëren. Ik ben meer yoga lessen en workshops gaan geven en de komende tijd ga ik kijken hoe ik mensen (jong en oud) nog meer kan helpen om hun droomleven te gaan leven.

Minder denken, meer voelen

Wat ik mensen probeer mee te geven in mijn lessen is om minder te denken en meer te voelen. Om midden in jouw leven te staan, door meer te voelen wat je nodig hebt. Daarnaast het besef dat alles tijdelijk is. Al het negatieve, maar ook het fijne gaat dus voorbij. Probeer er niet te gehecht aan te raken, maar geniet ENORM van het moment!

Willemijn & Jethro

door Jane Shaw (admin)

Reacties