fbpx
Camilla Schimmelpenninck

#65: Camilla Schimmelpenninck: Je lijf wijst de weg

Camilla ken ik uit mijn studententijd, maar eigenlijk ken ik haar vriend Chris langer. En op een gegeven moment was daar Camilla. Ik weet nog heel goed dat ik dacht: zo Chris….dat heb je mooi geregeld;-). Nu ben ik meer dan dol op Chris – dus Chris als je dit leest, ik zeg het volgende vanuit liefde – maar als je al zo lang en zo gelukkig (ze hebben inmiddels ook een knappe kleine) samen met Chris kunt leven, dan ben je meer dan zen! Hoe Camilla zo zen kan leven?

Je lijf als leidraad en toegangspoort

Ik was gewoon klaar met praten. Klaar met mijn hoofd. Over dingen nadenken, hoe je zelf in elkaar zit en hoe je verder kan groeien is heel belangrijk. Maar ik heb ontdekt dat het je soms veel meer geeft om je lijf als leidraad te nemen. Je lichaam is een waardevolle gids die je van alles kan leren. En er blijkt dan nog een heel universum aan wijsheid, kracht en inzichten te liggen. Je lijf als toegangspoort.

Het leven zelf leert je zo veel

Ik ben geen heilige, en heb niet ineens het licht gezien, ben niet perfect of altijd gelukkig. Ik heb geleefd en leer iedere dag. Heb depressies gehad, een burn-out en een flinke fysieke revalidatie. Ik heb een dochter en een vriend en alle dagelijkse lol en rotzooi die daar mee samenhangt.

Door dit alles word ik steeds sterker en evenwichtiger. Ergens heb ik de intentie zo helder gekregen dat ik nu leef vanuit een vurig enthousiasme. De kracht en vreugde die je als kind ook kon hebben. Dat heb ik teruggevonden, via mijn lijf. En via meditatie.

Op ontdekkingsreis naar een bewust leven

Het is mijn missie om anderen uit te nodigen bewuster te worden. Meer van zichzelf te ervaren. Om vanuit dat bijzondere lijf een krachtige en diepe verbinding met jezelf en de omgeving te hebben. Je hele systeem aan te spreken, zowel bewustzijn als lichamelijke ervaring. Hiermee te durven spelen en open kunnen zijn. Dat doe ik in mijn yoga sessies, met meditatie en met kunst. Ik neem je heel graag mee op ontdekkingsreis.

Sinds 10 jaar gebruik ik daar verschillende vormen van yoga voor. De afgelopen vijf jaar heb ik me meer verdiept in meditatie en chakra meditatie in het bijzonder. Deze zomer rond ik de opleiding RYS200 Yin Yoga, Anatomy & Chakra Studies af. Verder ben ik Kunstgeschiedenis MA, met een minor in Metafysica van Kunst en Cultuur. Ik hou van oprechte ontmoetingen, van woorden, kunst, wetenschap en alles wat ertussen zit. En kan me geen leven meer voorstellen zonder yoga en chakra meditatie.

Waar ik je mee kan helpen?

  1. Beter in je lijf zitten, het sterk en veerkrachtig maken. Vol energie.
  2. Mindfulness ontwikkelen.
  3. Basis meditatie en Chakra meditatie – dat laatste klinkt vaag, maar chakra’s zijn gewoon energiepunten en je kan ze zo opmerken met een kleine oefening.
  4. Meer rust en helderheid op diepere lagen van je systeem (zowel je hoofd als je lijf).
  5. Een diepere verbinding met jezelf en je omgeving.

Wat ik ben

Alles resoneert / Ik resoneer in alles / Mijn lichaam lost op 

Ik adem in het niks / En omarm alles 

Ik wijd mijn leven aan de uitnodiging / En ben dankbaar

Ik wil spelen

– C.S.

Camilla is personal yoga coach en yin yoga docent. Je kan meer van haar vinden op:

Www.thebareyogi.com | IG: @camillaschimmelpenninck | FB: The Bare Yogi

door Jane Shaw (admin)

Reacties