fbpx
Healthy Life LAB

#31: Healthy Life LAB: Gezond leven begint bij dat je jezelf mag zijn

Via Marissa (waarover later meer!) kwamen we terecht bij Lotta van Healthy Life LAB. Een fysiotherapeut, health coach en onderneemster. Zij schreef haar echte verhaal voor ons op. Eerlijk, open en met duidelijke tips.

Eventjes voorstellen…

Mijn naam is Lotta, onder andere bekend van Lotta denkt Breed en Healthy Life LAB. Met mijn werk en mijn blog wil ik mensen helpen om zich fit, mooi en gelukkig te voelen. In mijn filosofie betekent dit dat je lief voor jezelf leert te zijn: keuzes maken omdat je van jezelf houdt en dus goed voor jezelf wilt zorgen! Als fysiotherapeut en health coach weet ik veel van beweging, voeding en mindset en dit pas ik toe in de workshops en individuele begeleiding binnen Healthy Life LAB. Mijn kennis heb ik opgebouwd vanuit mijn studie en werkervaring, versterkt met persoonlijke ervaringen.

Van perfectionist naar onderneemster bij Healthy Life Lab

Ongeveer 10 jaar geleden was ik helemaal niet zo happy met mijn leven en mijn lichaam. Ik was erg perfectionistisch en vond mij zelf nooit goed genoeg. Op een gegeven moment was ik mijn leven zo zat dat ik een soort afspraak met mijzelf maakte om op zijn minst een goede poging te wagen om hier verandering in te brengen. Ik koos voor een sport die me leuk leek (kunstschaatsen), ging me verdiepen in lekkere en gezonde voeding en ik leerde om positiever naar mijzelf te kijken. Ik wilde mijn ervaringen ook delen op mijn blog. Via mijn blog kwam ik Eline (co-founder Healthy Life LAB) tegen en zijn we ons bedrijf gestart.

Trend: Keuzestress op het gebied van gezondheid (herkenbaar?)

Eline en ik zijn Healthy Life LAB gestart omdat we om ons heen veel mensen zien met keuzestress op het gebied van gezondheid. We vinden het vervelend om mensen zichzelf te zien straffen met een streng dieet om vervolgens weer teleurgesteld te raken in zichzelf omdat het ‘weer niet gelukt’ is. Wij helpen mensen om lief voor zichzelf te zijn en vanuit die overtuiging gezonde keuzes te maken. Met onze kennis en ervaringen beantwoorden we de vele vragen over gezondheid en mindset, waardoor mensen de bomen door het bos weer zien en begrijpen hoe zij goed voor zichzelf kunnen zorgen.

Zeker in drukke periodes vind ik het niet altijd makkelijk om vast te blijven houden aan mijn eigen idealen, maar ik wil hierin wel een inspiratie zijn voor anderen.

Door het uitwisselen van ervaring kunnen we samen groeien

Mijn werk nu geeft mij vooral heel veel energie en voldoening! Het mooiste is om te zien hoe mensen inzicht krijgen in gezondheid en hoe zij goed voor zichzelf kunnen zorgen. Als die bewustwording ontstaan is, zie je mensen echt opbloeien, stralen! Daarnaast geeft het mijzelf ook veel motivatie. Zeker in drukke periodes vind ik het niet altijd makkelijk om vast te blijven houden aan mijn eigen idealen, maar ik wil hierin wel een inspiratie zijn voor anderen. Deze periodes gebruik ik om te werken aan mijn zelfontwikkeling. Ik onderzoek wat ik nodig heb om die periodes te doorstaan en hoe ik dit over kan brengen op andere mensen, zodat zij hier ook iets aan hebben. Natuurlijk zit iedereen anders in elkaar, echter kan het uitwisselen van ervaringen ook bij andere mensen helpen om op onderzoek uit te gaan en het beste uit zichzelf te halen.

Tip: Zet jezelf op nummer één!

Dit is denk ik wel de belangrijkste boodschap die ik jullie lezers wil meegeven. Mensen zijn vaak geneigd om zelfzorg ‘te laten vallen’ als ze het erg druk hebben, maar juist in deze periodes is het belangrijk om niet in te leveren op dat kwartiertje yoga of mindfulness. Juist dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en de dingen te blijven doen waar je energie van krijgt! Wees lief voor jezelf en maak vanuit die positie gezonde keuzes die jou versterken.

Wil je meer weten over Healthy Life LAB of Lotta? Hier vind je de meiden op Facebook!

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties