fbpx

Wat is healing

‘Healing’ betekent in het Nederlands ‘genezing’ of ‘heel worden’. Healing is er in vele vormen (o.a. reiki, magnetiseren, Sat Nam Rasayan etc.) en kan plaatsvinden op fysiek, emotioneel, spiritueel of elk ander niveau. Het zorgt voor herstel van ‘de balans’ in jezelf.

Het uitgangspunt van healing

De basis gaat uit van universele energie. Alles heeft, en is, energie; ieder mens, dier, plant, de aarde, de kosmos. Je lichaam is eigenlijk een netwerk van energiebanen en ieder orgaan heeft een eigen energiefrequentie. In het algemeen is ons energiesysteem ‘in balans’, maar door ziekte, allerlei prikkels of gebeurtenissen in ons leven (of zelfs vorige levens) kan een verstoring van de energiebalans ontstaan. Voordat problemen zich lichamelijk of geestelijk manifesteren zijn ze al in het energieveld waar te nemen in de vorm van verstoringen en blokkades. Door onszelf open te stellen voor universele healing energie kan healing balans/genezing ontstaan.

Met welke klachten/vragen kan een healing bij helpen?

Healing is een effectief instrument voor het behandelen van allerlei ziekten en blokkades.

Ook bij ernstige ziekten of pijn kan healing verbetering, verlichting of zelfs genezing geven:

  • Psychische en lichamelijke klachten
  • Stressgerelateerde klachten en burn-out

Healing kan je ook helpen je persoonlijk te ontwikkelen en verdiepen.

Om te voelen wie je werkelijk bent en wat het beste bij jou past. Healing helpt je op weg naar jezelf:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Relatieproblemen
  • Verliesverwerking
  • Belangrijke levensvragen

Met deze 9 tools kun je zelf oefenen met healing

Hoe gaat een healing sessie in zijn werk?

Hoe ziet een healing sessie eruit?

Doordat er meerdere vormen van healing zijn zal elke sessie er anders uit zien, afhankelijk van hoe de therapeut werkt. In essentie zal een healer middels zijn of haar bewuste intentie het zelfgenezend vermogen van de ander activeren. Door het energetisch veld achter die manifestatie te neutraliseren, zodat het zelfgenezend vermogen het werk kan doen.

Healing is door middel van aanraking en kan zittend of liggend plaatsvinden. Het gevoel van veiligheid, geborgenheid en vertrouwen is het belangrijkst. Een omgeving waarbij op natuurlijke wijze je energiefrequentie daalt en je voelt dat er ruimte is om tot rust te komen. De werking van de healing energie stopt niet op het moment dat de healing sessie is beëindigd. De energie kan nog dagen of zelfs weken in je doorwerken.

Wat levert een healing sessie mij op?

In de behandeling ervaar je vaak een diepe ontspanning, lossen vastgeroeste ideeën en patronen op, je bewustzijn verdiept zich en je ervaart ruimte om te voelen en te ervaren wat ten diepste in je zit. Ook kan er inzicht ontstaan in de achtergronden van een ziekte of een probleem. Het is raadzaam om na een sessie wat extra rust voor jezelf te creëren, zodat je energieveld de ruimte krijgt om te settelen. Wanneer energie vrijelijk stroomt, voel je je letterlijk vrijer en energieker.